Pekmezle yemek için Beydağı'ndan çuvalla kar taşıyorlar

Ömer Şahin, '' Gelin karları derin dondurucuda saklayarak üzüm ve harnup (keçi boynuzu) pekmezi ile karıştırarak yiyoruz, evimize gelen misafirlere de ikram ediyoruz.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
KORKUTELI/ANTALYA,
Antalya merkez Ahatlı Mahallesi ile Korkuteli ilçesinde yaşayan İmecikliler, Beydağı Yaylası'na giderek çuvalla kar getiriyor. İlkbahar'ın yüzünü gösterdiği gelinciklerin her tarafı bürüdüğü Antalya'da yazdan kalma günler yaşanırken Saklıkent, Dumanlı Yaylası, Akseki, İbradı, Gündoğmuş Elmalı ile Korkuteli ilçesi İmecik köyü Beydağı Yaylası'nda kış şartları yaşanırken kar kalınlığı 30-40 santimi geçiyor.

Antalya'da yaşayan İmecik Köylü Ömer Şahin, bitki çeşitliliği ve endemik bitki çeşitliliği zengin olan Beydağı Yaylası'na giderek dağdan kar getirdiklerini söyledi. Ömer Şahin, '' Gelin karları derin dondurucuda saklayarak üzüm ve harnup (keçi boynuzu) pekmezi ile karıştırarak yiyoruz, evimize gelen misafirlere de ikram ediyoruz.

Köylüler, yazın sıcağında serinlikte karsambaç içinde yayladan getirdikleri karı derin kuyularda yaza kadar muhafaza ediyor. Bazı yörelerde karla pekmez karışımını yemeye ''şişertme'' ismini veriyor. '' diye konuştu.

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor