Pegasus dünyada 57'ci oldu

Pegasus Havayolları, İstanbul’da açtığı uçuş eğitim merkezi ile dünyada simülatöre sahip 57 havayolu şirketinden biri oldu

İSTANBUL- Pegasus Havayolları, İstanbul’da açtığı uçuş eğitim merkezi ile dünyada simülatöre sahip 57 havayolu şirketinden biri oldu.Uçuşlarda ‘low cost’ yani düşük maliyetli bir havayolu olduklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Konu uçuş güvenliği ve teknoloji olduğunda Pegasus tamamen ‘high cost’ yani yüksek maliyetli bir havayoludur. Filomuzu gençleştirerek büyürken dünyada öncü teknolojiye yatırım yapmaktan kaçınmıyoruz” dedi. Ali Sabancı’nın yanı sıra Genel Müdür Sertaç Haybat, Uçuş Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Taşbaş ve Uçuş Emniyeti Müdürü Kemal Helvacıoğlu’nun katılımıyla açılan Boeing 737NG simülatörü ile havayolu kendi pilotlarının yanı sıra yerli ve yabancı şirketlere de eğitim vermeye başladı.

İlk kullanıcı oldu

Dünyada 582 havayolunun bulunduğunu ve sadece 57’sinde simülatörü olduğunu belirten Genel Müdür Sertaç Haybat, “22.3 milyon dolarlık yatırımımızla dünyadaki havayolları arasında yüzde 10’a yerleşmiş olduk. Ayrıca çift yönlü data aktarımını gerçekleştirmek üzere Wireless Ground Link End to End Solutions sistemini filomuza entegre etmeye başladık. Bu başlangıçla dünya havacılığında da bir ilke imza attık” diye konuştu. Sivil havacılık kuralları gereği, havayolu pilotları görev yaptıkları uçak tipinde yılda iki kez simülatör eğitimi alıyor. Simülatör eğitimlerinin yanı sıra 2008-2010 arasında 568 pilotu eğittiklerini söyleyen Uçuş Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Taşbaş, “Bunların 56’sı yabancı pilotlardı. Kral ve Prenslerin pilotları da Pegasus tarafından eğitildi. Yeni simülatörümüz ile bu eğitimlerimizi en iyi standartlarda vermeyi sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Uçağın MR’ını çekiyor

Uçuş Emniyeti Müdürü Kemal Helvacıoğlu ise yolcuların konfor ve emniyeti için dünya havacılığında ilk kez Pegasus tarafından kullanılmaya başlanan Wireless Ground Link End to End Solutions sistemi ile uçağın adeta MR’ını çektiklerini söyledi.
 

Manşetler

Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'
Valilik sokak köpekleri için mayıs sonuna kadar süre verdi
Balkon bahçeciliği eğitimi ile balkonlar renkleniyor
Maceranın ön saflarında yer alan yeni nesil kadınlar
Norveç'i kasıp kavuran Paskalya suç dalgası:Påskekrim
Issız bir adada mahsur kalma fikri çok zor!
Yeni dünyaya hazırlık: Değişen güç odakları
Rallide Yeni Sezon Marmaris'te Açıldı
2026 Dünya Kupası biletleri karaborsada 20 bin $’ı aştı
Dünya Kupası'nda güç sıralamasında Türkiye 24. sırada