BURSA- Osmanlı Devleti'nin iki başkenti olan Bursa ile İstanbul arasında kültür ve turizm alanında destinasyon projesi start alıyor.
Dünyadaki 1 trilyonluk turizm pastasından daha fazla pay almak için kolları sıvayan Bursa Valiliği, yılda 8,5 milyon turist çeken İstanbul ile güç birliğine gidiyor. Türkiye'ye yılda 28 milyon turistin geldiğini söyleyen Harput, turizm sektöründe daha verimli çalışmaların oluşması için İstanbul ile destinasyon projesi başlattıklarını kaydetti. İstanbul'un yılda 10 milyon turisti ağırlayan Antalya'nın peşinden geldiğine dikkati çeken Harput, turizm sıralamasında adı bile geçmeyen Bursa'yı üst sıralara çıkarmak istediklerini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın destekleriyle İstanbul arasında ciddi bir iş birliğine başlayacaklarını ifade eden Harput, "Bursa'daki otellerin yatak sayıları artıyor. Şu anda 5 yıldızlı oteller geliyor. Uçak seferleri başladı. Bunlar Bursa'nın geleceğine olan inancın somut göstergeleridir. Bursa'nın kültür ve turizm değerlerinin İstanbul ile beraber ele alınmasının hem Bursa, hem de Türkiye için getireceği faydaları esas alan bir proje hazırladık. Projenin adı Bursa-İstanbul Destinasyonu'dur. Bu proje ile İstanbul çok yakın bir gelecekte dünyanın çok önemli merkezlerinden birisi haline gelecek. Bugün 8,5 milyon turist İstanbul'a geliyor. Şu anda İstanbul'da 100 bin yatak yapılıyor. İstanbul'da böyle büyük bir potansiyel varken biz bu büyük imkandan niye yararlanmıyoruz" diye konuştu.
ARKA BAHÇE DEĞİLİZ
Bursa'nın İstanbul'un arka bahçesi olmadığının altını çizen Harput, " Bursa ve İstanbul'un birlikte ele alınması İstanbul'un da gücüne güç katacak" dedi. Projeyi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB'a yazılı olarak sunduğunu dile getiren Harput, önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Günay başkanlığında Bursa ve İstanbul yöneticileri ile birlikte ilk adımı atacaklarını sözlerine ekledi
Toplantının ardından Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, İstanbul ve Bursa destinasyonunu anlattı.
Manşetler
Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti