Patates çuvalları ile uçak içi wifi testi

Boeing uçak içinde wifi kulllanmayı test için uçak içine patates çuvalları koydu

SEATTKE- Kulağa ilginç gelse de bu olay gerçekten yaşandı.  Boeing mühendisleri 2012 yılında uçak içi Wi-Fi bağlantısını test etmek için sıra dışı bir yöntem tercih etti. 

Yolcular yerine 9 ton patates.

Test sürecinde, koltuklar çuvallar dolusu patatesle dolduruldu. Amaç, uçak kabininde kablosuz internet sinyalinin nasıl dağıldığını ölçmekti. Çünkü insan vücudu, radyo dalgalarını belirli biçimde emer ve yansıtır. Patatesler ise bu özelliği neredeyse birebir taklit ediyor.

Boeing mühendisi Dennis Lewis, testin önemini şöyle açıklamıştı:
“Dizüstü bilgisayarınız koltuğunuzun neresinde olursa olsun sorunsuz çalışmalı. Ancak kabin içinde birkaç santimetrelik fark bile sinyal gücünü değiştirebiliyor.”

Bu sıra dışı deney sayesinde mühendisler, uçak içi Wi-Fi sistemlerini optimize ederek yolcuların her koltukta eşit kalitede internet bağlantısı almasını sağladı.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi