Papatyalara bürünen Side Antik Kenti’ne gelin-damat akını

Yeni evliler fotoğraflarını çocuklarına hatıra olarak bırakmak için Side Antik Kenti’ni seçiyorlar

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE-MANAVGAT/ANTALYA- Eskiden Anadolu'da kış soğunun azalması ilkbaharın yavaş yavaş geldiğini anlatmak için söylenen cemrenin (kor ateş) düşmesi çiçekli günlerin müjdecisidir. Cemrenin 20 şubatt'ta havaya, 27 şubat'ta suya ve 6 mart'ta toprağa düşmesiyle birlikte ilkbahar yüzünü gösterir. Yeni evliler fotoğraflarını çocuklarına hatıra olarak bırakmak ve uğurlu olduğuna inandıkları Side Antik Kenti’ni seçiyorlar

PAPATYALAR AÇTI
Her yıl yaklaşık 5,5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı tarihi ören yeri Side Antik Kent'ti de yüzünü gösteren ilkbahar ile çiçeklendi. Papatyaların yüzünü güneşe göstermesiyle ören yeri Side Antik Kenti beyazlara büründü.

YENİ EVLİ ÇİFTLERİN AKINI
İlbaharın papatya örtüsüyle kaplanan antik kent yeni evli çiftlerin uğrak yeri haline geldi. Genç gelinler ve damatlar fotoğraf çekimi için antik kente akın ediyorlar. Çiçek açan badem ağaçları ve papatyalar arasında fotoğraf çektirerek mutlu günlerini ölümsüzleştiriyorlar.


SİDE ANTİK KENTİ GÖZDE

Düğün fotoğrafçılığı yapan Hamdi Hadi Uyan, Side Antik Kent'inin ilkbaharda papatyalar, kırmızı anemon lalesi ile badem ağaçlarının çiçek açması ile gelinlik kız gibi süslendiğini söyledi.
Uyan''Yerli ve yerleşik yabancıların evlilik fotoğraflarını gelecekte çocuklarına güzel bir hatıra olarak bırakmak için Side Antik Kenti’ni seçiyorlar. Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Bizans Hastanesi Avlusu, Portikli Yol, Bazilika Sarayi ve Doğu Nekropolü'nde açan papatyalar arasında fotoğraf çektiriyorlar”dedi.

Manşetler

Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi