Pamukkale'ye 24 saat ziyaret

Pamukkale'yi 24 saat gezilebilir hale getireceklerini söyleyen Denizli Valisi Hasan Canpolat, kültür ve sanat odağı olması için de çalıştıklarını bildirdi.

DENİZLİ -Geçmişi bin 800 yıl öncesine dayanan antik tiyatroda restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Pamukkale, kültür ve sanat turizmine hizmet verecek. Pamukkale'yi 24 saat gezilebilir hale getireceklerini söyleyen Denizli Valisi Hasan Canpolat, kültür ve sanat odağı olması için de çalıştıklarını bildirdi.

İtalyanlar tarafından 50 yıldır yürütülen Hierapolis antik şehri kazı çalışmaları kapsamında Roma dönemine ait bin 800 yıllık antik tiyatro da restore ediliyor. Beş yıl içinde bitirilmesi hedeflenen restorasyonda, bu yıl deprem ve çeşitli sebeplerle zarar gören sahne bölümleri restore edildi. Gelecek yıl ise çalışmalar tiyatro bölümünde devam edecek. "Burası dünyanın en güzel tiyatrolarından birisi." diyen Vali Canpolat, geçmişte Hierapolis'in önemli bir şehir olduğunu hatırlattı. Antik tiyatronun sahne bölümünde restorasyonun tamamlandığını anlatan Canpolat, "Valiliğimiz, Pamukkale'nin sadece gezilen görülen bir yer değil, aynı zamanda kültür sanat odağı olmasını amaçlıyor. Bu kapsamda da restorasyon çalışmalarının bitmesiyle buranın her gün çeşitli kültür sanat aktiviteleriyle gündeme gelmesini istiyoruz." dedi.

 

Pamukkale projeleriyle ilgili genel bilgiler de veren Vali Canpolat, 2008 yılında termal suyun dağılımının elektronik olarak izleneceğini bildirdi. Güvenlik ve aydınlatma sistemi de kurulacağını ifade eden Canpolat, "Güneş enerjisiyle çalışan bir sistem kurularak, gündüz depolanan enerji gece aydınlatmasında kullanılacak. Böylece geceleri de ziyaret imkanı sağlanacak" şeklinde konuştu.

Manşetler

Skal Marmara Kulübü, “Şerbetçi Ali Baba”da iftarda buluştu
TBMM: Kartalkaya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu değil
İTO’dan İstanbul için turizm çağrısı: Oda başı gelir artırılmalı
Dolandırıcı acentelere 23 yıl men cezası
Türkler rotayı Avrupa ve Balkanlar’a kırdı
Tarihi SGK binası Mövenpick Old Town Oteli oldu
İran’daki savaş Van turizmini vurdu
Bacacı Yatırım Holding: Yüzde 30 büyüme hedefliyoruz
Savaş havacılığı vurdu: Bilet fiyatları fırladı, iflas uyarısı geldi
6 yıl sonra yeniden başlıyor ama turistlere izin yok