Özel hastanelerde virüs hastalarına uçuk faturalar

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına karşı ‘pandemi hastaneleri’ olarak kullanılmasına dair düzenleme yaptığı özel hastaneler, hastalara binlerce liralık uçuk faturalar kesti.

İSTANBUL- Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına karşı ‘pandemi hastaneleri’ olarak kullanılmasına dair düzenleme yaptığı özel hastaneler, hastalara binlerce liralık uçuk faturalar kesti.

İstanbul’un Maltepe ilçesindeki özel bir hastanede, koronavirüs belirtileriyle tedavi altına alınan ve testi pozitif çıkan O.Ş. ve ailesine tedavinin ardından 4 bin TL’ye yakın fatura kesildi.

Yetkililerin, Covid-19’a yakalanan O.Ş’nin aile bireylerine de test yapılması gerektiğini belirtmesi sonrası anne ve babasına da test yapıldı. İleri yaştaki anne ve babanın da koronavirüs belirtileri gösterdiği ve testi pozitif çıktığı gerekçesiyle onlar da hastaneye yatırıldı. Cumhuriyet’in haberine göre 3 hastanın da tedavisinin ardından, hastane yönetimi, hasta yakınlarına 3 bin 979 TL’lik fatura çıkardı.

ALO 184 BÖYLE CEVAP VERDİ: PARA ALMAYACAKLAR DEMEDİK

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 184 hattına “özel hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesine karşın tedaviyi parayla yaptığı” için şikâyette bulunan hastaya ise Bakanlıktan, “Pandemi hastanelerine ilişkin genelgede, özel hastanelerden para alınmayacağına dair düzenleme yok” yanıtı verildiği öğrenildi.

Manşetler

Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu