ANTALYA- Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı olan belde, 430.000 hektarlık Oymapınar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde gerçekleştirilecek olan alternatif turizm projesiyle su sporları merkezi haline getirilecek.
Beldenin yılın 12 ayı alternatif turizme elverişli olduğunu söyleyen Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, ilk adım olarak gölde bot, kürek, yelken, sandal ve kano sporunu yaygınlaştıracaklarını Bildirdi.
Başkan Tevfik Güven Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde, yörede yer alan şehir devletlerinin içme suyunun Oymapınar'ında gittiğini hatırlatarak "Zengin su kaynaklarımız var. Bu yüzden Manavgat ve Oymapınar barajları burada. Suyun bol olduğu beldede Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu'nun kurulması için çalışma başlattık. ATP ile de su sporlarını bölgede deniz, kum ve güneş turizmine entegre etmiş olacağız," dedi.
Tevfik Güven, ayrıca yörede doğa sporlarının yaygınlaşması için trekking (doğa yürüyüşü), bisiklet, motosiklet, mesafe yürüyüşü ve Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü) parkur alanları oluşturduklarını söyledi.
Oymapınar'da açacakları yürüyüş yolunda engellilerin de rahatlıkla yürüyebileceğini ifade eden Güven, Belek'ten sonra ikinci golf sporunda cazip alanın Oymapınar olacağını kaydetti.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı