Otellerde temizlik, hijyen ve gıda güvenliği önlemleri konuşuldu

Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile otellerin "Gıda Mevzuatı, Türk Gıda Kodeksi Genel Prensipler ve Uygulamaları" üzerine geniş çaplı bilgilendirme yapıldı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Konaklamada Türkiye turizminin en büyük destinasyonu kabul edilen Antalya Manavgat'ta turizmciler gıda güvenliği konusunda bilgilendirdi.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Otogar Konferans salonunda yapılan toplantıya Manavgat Turizm Otelciler ve İşletmeciler Birliği(MASTOB) Başkanı Ahmet Özden, turizmci Ali Keleş ve MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör ile otel sahipleri ve işletmecileri katıldı.

Toplantıda Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile otellerin kalite ve gıda güvenliği sorumlularına yönelik olarak; "Gıda Mevzuatı, Türk Gıda Kodeksi Genel Prensipler ve Uygulamaları" üzerine geniş çaplı bilgilendirme yapıldı.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, konaklamada Türkiye turizminin en büyük destinasyonu Manavgat'ta misafir memnuniyetinin konaklama tesislerinin temizliği, hijyeni ve gıda güvenliğinin bir dünya markası değeri olduğunu söyledi. 2024 yılında Antalya'ya gelen 17 milyon turistin 5,7 milyonun Manavgat'ta konakladığını vurgulayan Seydi Tahsin Güngör, bölgenin ana lokomotif gücünün turizm ve nitelikli, tarım olduğunu kaydetti.

Manavgat'ta konaklama tesislerinin gıda, hijyen, temizliğinin Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE) kriterlerine uygun olduğunun altını çizen Seydi Tahsin Güngör, ''Müşteri memnuniyetinde konaklama tesislerimizin gıda, hijyen ve temizliği Avrupa Birliği(AB) standartlarında. En üst seviyede. Otellerimiz Gıda Mevzuatı, Türk Gıda Kodeksi Genel Prensipler ve Uygulamalarına uygun.'' dedi.

Manşetler

Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi
FAA’dan bazı Boeing 737 MAX uçakları için çatlak kontrolü
Çeşme’nin derinliklerindeki mucizeleri keşfedin!