Otellerde maliyetler yüzde 12 arttı

2017 yılı mayıs ayında enflasyon yüzde 9,09 olurken, otellerde maliyetler yüzde 12,6 artış gösterdi.

İSTANBUL- 2017 yılı mayıs ayında enflasyon yüzde 9,09 olurken, otellerde maliyetler yüzde 12,6 artış gösterdi.
Turizmdatabank’ın Otel Maliyetleri Analizi 2017 mayıs ayı bulgularına göre; 12 aylık ortalamalar bazında enflasyon yüzde 9,09 oldu. Aynı dönemde otellerde yaşanan maliyetler yükselişleri de yüzde 12,6 olarak gerçekleşti.
On iki aylık ortalamalara göre, otellerde en yüksek maliyet yükselişi yüzde 13,8 ile İçecek, yüzde 11,3 ile Yiyecek kısmında gerçekleşti.
Diğer yandan otellerde diğer gider gruplarında enflasyona paralel maliyet artışları yaşanırken, enerji ve teknik serviste maliyetler enflasyonun gerisinde artış gösterdi
Otellerin ana gider kalemi olan yiyecek grubunda en yüksek maliyet artışı yüzde 15’erlik seviyelerle; yağ ve meyve-sebze gruplarında oluştu. Et ve süt grubundaki artışlar da enflasyonun üzerinde gerçekleşti.
 

Manşetler

Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!