Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya - Manavgat'ta nitelikli tarım uygulamalarına bağlı örtü altı ve açık alanda yetiştirilen meyve ve sebzeler otellerin mutfağına giriyor ve turistlerin damak tadı oluşturuyor. Manavgat'ın marka değeri ürünleri Manavgat Altın Susamı, Manavgat Belenobası Karpuzu, Manavgat Taşağıl Portakalı, Manavgat zeytin ve zeytinyağı ve Manavgat Burmahan Kirazı otellerin mutfağına girerek yabancı misafirlere damak tadı oluyor.
Antalya'ya gelen 17 milyon turistin 5,7 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta yıllık otellerin 130 milyon adet yumurta tüketimi yaptığının altını belirten Side Turizm Platformu Başkanı Mehmet Çelikten, yine aynı şekilde konaklama tesislerinin turist ağırlamaya bağlı 9 milyon kilogram kırmızı et tüketimi yaptığını söyledi.
Otellerde yıllık tüketilen 130 milyon adet yumurtanın tedarikçiler yoluyla Manavgat'a otellere getirildiğini vurgulayan Mehmet Çelşikten , altyapısı hazırladıktan sonrada bu ihtiyacın tedarikçilere ihtiyaç duyulmadan Manavgat'tan karşılandığını kaydetti. Turizmci Sideli Mehmet Çelikten, 'bölgede başat sektör olan turizmin iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı