RIO DE JANEIRO - - Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki lüks bir mahallede bulunan Intercontinental Oteli'ni basan ağır silahlı 10 saldırgan, 30 kişiyi rehin aldı. Uyuşturucu kaçakçılarının kontrolünde olan gecekondu mahallesi Vidigal'den bir başka gecekondu mahallesi Rocinha'a giden 10 kamyonet ve aracı durdurmak isteyen polis, ateşle karşılaştı. Yarım saatten fazla süren çatışmanın ardından 50 kişi olduğu tahmin edilen uyuşturucu kaçakçıları kaçmaya başladı. 40'a yakın uyuşturucu kaçakçısı Rocinha'ya ulaşırken, 10 arkadaşları ağırlıklı Intercontinental Oteli'ne girdi.
30 KİŞİYİ REHİN ALDILAR
Uyuşturucu kaçakçıları, düzenlenecek diş konferansına katılmak için gelen ve çoğunluğu yabancı 30 kişiyi rehin aldı. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis, uyuşturucu kaçakçılara 'teslim olun' çağrısında bulundu. Otelden açılan ilk ateşte kaldırımda olayları izleyen bir kadın hayatını kaybetti. Kısa süren çatışmada 3 polis ve yoldan geçen 4 kişi yaralandı. Yaklaşık üç saat sonra rehineleri serbest bırakan uyuşturucu kaçakçıları polise teslim oldu. Uyuşturucu kaçakçılarının üzerinden çok sayıda otomatik silahlar, tabancalar ve el bombası çıktı.
DÜNYAYI 2014 KORKUSU SARDI
2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyat Oyunları'nın yapılması için hazırlanan ülkedeki çatışmalar, Rio'daki güvenlik endişelerini tekrar gün yüzüne çıkardı.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu