MUĞLA- Sarıgerme Jandarma Karakolu beldede bulunan beş yıldızlı bir otelin spa’sında izinsiz çalışan yabancı işçiler olduğu ihbarını aldı. Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme Köyü'ndeki beş Yıldızlı otelin bünyesinde faaliyet gösteren SPA'da kaçak olarak çalıştırıldıkları belirlenen 5'i Endonezya, 1'i Belarus uyruklu 6 masöz gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendiren Sarıgerme Jandarma Karakolu ekipleri, beş Yıldızlı otel bünyesinde kiralık olarak bir şirket tarafından işletilen SPA'da, yabancı uyruklu kaçak işçi çalıştırıldığını belirledi.
Jandarma ekipleri, dün otelin SPA bölümüne operasyon düzenleyerek, kaçak olarak çalışan masözler Endenozya uyruklu N. B. (27), K. M. (44), N. R. (26), L. A. (36), D. W. (28) ile Belarus uyruklu M. P. (29) gözaltına alındı. Otelin SPA'sını işleten şirket hakkında ise yasal işlem yapılmak üzere tutanak tutuldu.
Gözaltına alınan yabancı uyruklu 6 kişinin, yasal yollardan Türkiye'ye giriş yaptıkları, kaçak olarak SPA'da çalışmaya başladıkları, bu süre içinde vize sürelerinin dolduğu belirlendi. Götürüldükleri Sarıgerme Jandarma Komutanlığı'nda taşkınlık yapan 6 kadın, sınır dışı edilmek için Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Otelin spa işletmecisi müşterilere otel dışında hamam turu satan acentalar ile aralarında büyük bir rekabet olduğunu ve ihbarın onlardan gelmiş olabileceğini ileri sürdü.
Manşetler
Türkiye'de pilot sayısı 17 bin 910'a ulaştı
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti