Otel sahibi içkiyi yasakladı

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Grand Hyatt Oteli'nin Suudi sahibi, oteldeki içkileri döktü, alkol satışını yasakladı

KAHİRE- Mısır'ın başkenti Kahire'deki Grand Hyatt otelinin Suudi sahibinin, otelde alkol satışını yasaklaması ve milyonlarca dolarlık içeceği imha kararı, ülkede tartışmalara yol açtı.

Oteli işleten uluslararası şirketse Batılı turistlerin artık oteli tercih etmeyecekleri ve otelin beş yıldızını kaybedeceği endişesiyle Suudi Kralı'nın akrabası Şeyh Abdülaziz el İbrahim'den kararından vazgeçmesi çağrısında bulundu.




Nil Nehri'ne tepeden bakan ve İngiliz ile Amerikan büyükelçiliklerinin bulunduğu diplomatik bölgeye sadece birkaç dakika uzaklıktaki Grand Hyatt oteli, Mısır'daki diğer tüm beş yıldızlı oteller gibi alkol satarken, Şeyh El İbrahim'in bu tartışmalı kararına neyin sebeb olduğu bilinmiyor.

Otel personeli olayla ilgili konuşmak istemezken, bir barmen, sadece alkolsüz içecek servisi yaptıklarını ve pahalı viskilerin, içkilerin ve şarapların otelin kanalizasyonuna nasıl boşaltıldığını kendi gözleriyle gördüğünü anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen barmen, otelin tüm alkollü içki stokunu imha etmenin tüm bir gün sürdüğünü söyledi. Grand Hyatt otelinin bu tavrını, diğer otellerin de izlemesi bekleniyor.  

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu