Otel enkazında 27 rehber hayatını kaybetti

Adıyaman’da yıkılan Isias Hotel’in enkazındaki 43 kişilik rehber grubundan üzücü haberler geliyor. Dün öğle saatlerinde yaşamını yitiren rehber sayısı 18 iken, bugünkü çalışmalarda 27’ye yükseldi.

ADIYAMAN- Adıyaman’da otel enkazındaki 43 kişilik rehber ekibinden Aykut Bulut, Johanna Carolina Kap, Önder Cırık, Hazal Baytekin, İdris Talha Kartav, Tamer Özdoğru, Çağkan Yılmaz, Sefa Veysel Yaşar ve Ukba Alhomsi isimli 9 rehberin daha cansız bedenlerine ulaşıldı.12 rehberin canlı kurtarılığı depremde yaşamını yitiren rehberlerin sayısı 27’ye yükseldi. Enkazdaki 4 rehberi arama çalışmaları sürüyor.

Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB), uygulama eğitimi için bulundukları Adıyaman’da yıkılan Isias Hotel’in enkazındaki 43 kişilik rehber grubundan üzücü haberler geliyor. Dün öğle saatlerinde yaşamını yitiren rehber sayısı 18 iken, bugünkü çalışmalarda 27’ye yükseldi. Güneydoğu eğitiminde büyük depreme yakalanan 43 kişilik rehber ekibinin de bulunduğu Adıyaman’daki Isias Hotel’in enkazında, Kıbrıs Adası Türk Azınlığı Kurumu (KATAK) arama kurtarma ekibi çalışmalarıyla, son verilere göre 43 rehberden, 12’si canlı kurtarılırken, 27’si ise enkazda veya çıkarıldıktan bir süre sonra hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren rehberlerin isimleri şöyle:

Mehmet Kalaycı, Johanna Carolina Kap, Aykut Bulut, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Önder Cırık, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Hazal Baytekin, Çiğdem Şimşek, Çağkan Yılmaz, Nazımcan Hartlap, Tayfun Dal, Tamer Özdoğru, Sefa Veysel Yaşar, İdris Talha Kartav, Bahtiyar ve Ali İsrafiloğlu enkazdan çıkarıldıktan sonra, Ali Osman Aydın ise Ankara’ya sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.

Enkazdaki rehberler Hasan Öz, Etem Yedek, Lenur Seyfettinoğlu ve Ömer Kale’yi arama çalışmaları sürüyor.

5’İ HASTANEDE, 7’Sİ EVLERİNDE

Enkazdan yaralı olarak kurtarılan ve çeşitli hastanelerde tedavileri süren depremzede rehberler Berna Tanış, Ömer Faruk Alioğlu, Anıl Zeybek, Berfin Yıldız ve Hüseyin Sarı olarak belirtildi. Enkaz altından kurtarılıp evine giden rehberler Erhan Taşkın, Mücahit Doğan, Leyla Dizdar, Abdülsamet Sarıtaş, Cafer Anıl Gök, Seçkin Bakırcı ve Osman Altay’ın durumlarının iyi ve aileleriyle birlikte oldukları açıklandı.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı