Osman Hamdi Bey'in tablosu 52 milyon 397 bin 660 TL’ye satıldı

Osman Hamdi Bey’in ünlü tablosu Preparing Coffee (Kahve Hazırlamak), Londra’daki bir müzayede evinde bir milyon 16 bin sterline yani 52 milyon 397 bin 660 TL’ye satıldı.

LONDRA - Osman Hamdi Bey’in ünlü tablosu Preparing Coffee (Kahve Hazırlamak), Londra’daki bir müzayede evinde bir milyon 16 bin sterline yani 52 milyon 397 bin 660 TL’ye satıldı.
Dünyaca ünlü sanatçı Osman Hamdi Bey'in "Preparing Coffee" (Kahve Hazırlamak) tablosu 29 Nisan'daki açık artırmada 52 milyon 397 bin 660 TL’ye alıcısını buldu.

1881 tarihli tablo, Sébah & Joaillier tarafından aynı yıl fotoğraflanmıştı.

Eserin cam negatifi de İstanbul Alman Arkeoloji Enstitüsü Arşivi'nde bulunuyordu. Sotheby's müzayede evine göre eserin nerede olduğu kısa süre öncesine kadar bilinmiyordu.

Bugün Sotheby's Oryantalist Sanat satışı kapsamında açık artırmaya sunulacak tablo, satın alınmadan önce 1-1,5 milyon sterline alıcı bulması bekleniyordu.

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor