Osman Hamdi Bey'in tablosu 52 milyon 397 bin 660 TL’ye satıldı

Osman Hamdi Bey’in ünlü tablosu Preparing Coffee (Kahve Hazırlamak), Londra’daki bir müzayede evinde bir milyon 16 bin sterline yani 52 milyon 397 bin 660 TL’ye satıldı.

LONDRA - Osman Hamdi Bey’in ünlü tablosu Preparing Coffee (Kahve Hazırlamak), Londra’daki bir müzayede evinde bir milyon 16 bin sterline yani 52 milyon 397 bin 660 TL’ye satıldı.
Dünyaca ünlü sanatçı Osman Hamdi Bey'in "Preparing Coffee" (Kahve Hazırlamak) tablosu 29 Nisan'daki açık artırmada 52 milyon 397 bin 660 TL’ye alıcısını buldu.

1881 tarihli tablo, Sébah & Joaillier tarafından aynı yıl fotoğraflanmıştı.

Eserin cam negatifi de İstanbul Alman Arkeoloji Enstitüsü Arşivi'nde bulunuyordu. Sotheby's müzayede evine göre eserin nerede olduğu kısa süre öncesine kadar bilinmiyordu.

Bugün Sotheby's Oryantalist Sanat satışı kapsamında açık artırmaya sunulacak tablo, satın alınmadan önce 1-1,5 milyon sterline alıcı bulması bekleniyordu.

Manşetler

Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor