Orta Asya’nın büyük Turizm Fuarı

Kazakistan’ın finans merkezi Almatı şehrinde yapılAN Orta Asya’nın en büyük turizm fuarıNA 40 ülkeden 500 turizm firması katıldı.

ALMATİ- Orta Asya’nın en büyük turizm fuarı Kazakistan’ın finans merkezi Almatı şehrinde yapıldı. Bu yıl 11.’si düzenlenen fuara Kazakistan’ın yanı sıra Türkiye, Rusya, Tayland, Duabi ve Yunanistan başta olmak üzere 40 ülkeden 500 turizm firması ve seyahat acentası katıldı.
ITECA Fuarcılık tarafından Atakent fuar merkezinde düzenlenen "Turizm ve Seyahat -KİTF-2011” fuar son derece hareketli ve renkli geçti.
Türkiye’den çok sayıda sektör temsilcisi, özellikle otelcilerin geldiği fuarda Kazak firmalarının çoğunun da Türkiye destinasyonları pazarladığı görüldü.



Kazakistan’da yerleşik en büyük Türk turistik firmalarından Daphne Travel International’ın Genel Müdürü Mete Şarlak, fuara her yıl ilgi ve katılım artarak devam etmekte olduğunu belirterek, bu sene 8. kez fuara katıldıklarını söyledi.
Kazakistan dış turizminde Türkiye’nin rakipsiz olduğunu ifade eden Mete Şarlak, fuarın bu sene daha hareketli geçtiğini vurgulayarak gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarının altını çizdi.



Kazakistan’ın giderek Türkiye için önemli bir pazar haline geldiğini söyleyen Şarlak, sözlerine şöyle devam etti: “Kazakistan’dan Türkiye’ye giden turist sayısında her yıl düzenli bir artış var. Ben turist sayısında 2011 yılında bir önceki yıla göre artışın rahatlıkla sağlanacağını düşünüyorum. Ayrıca bu sene Antalya destinasyonları dışında özellikle kaplıcalarımıza yönelik sağlık turizmi konusundaki ilgiyi son derece önemli buluyorum. Fuar bizim için oldukça başarılı geçmiştir ve bu sezon bunun sonuçları görülecektir’’ dedi.
Öte yandan fuara son derece ihtişamlı bir standt açarak katılan Türkiye ise ziyaretçilere Türk kahvesi ve Antep baklavası ikram edildi.
 

Manşetler

Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!