Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya - Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, çevre, temiz su kaynakları, bitki çeşitliliği, flora ve ormanları koruma dan sürdürülebilir turizmden söz edilemez'' dedi.
Yeni tip Corona Virüsü(Covid 19) korunma tedbirlerine bağlı tatil amaçlı ülkeler arası seyahat kısıtlaması nedeni ile 18 aydır zor durumda olan Antalya turizminin 10 gün süren Manavgat orman yangının turizm sektörünün sıkıntılarını arrtırdığını belirten TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, Türkiye'ye gelen turistin yüzde 16'sını ağırlayan Antalya'ya gelen 20 milyon yerli ve yabancı turistin üçte birini ağırlayan Side- Manavgat turizm destinasyonunun ''turizm kentinin'' alternatif turizminde tek ilçesi olduğunu söyledi.
Turizmci Hüseyin Aydoğan, ''Antalya turizminde alternatif turizmde ayrıcalıklı destinasyonu Side-Manavgat, Bunda en etkili faktör zengin su kaynaklarına bağlı Manavgat, Naras ve Oymapınar barajları , şehrin ortasından geçen Manavgat Irmağı, dünyada çok nadir görülen tatlı su ile deniz suyunun karışması nedeni ile titremesine bağlı Titreyengöl ve deniz suyunun Dünya Çevre Koruma Vakfı(FEE) kriterlerine uygun olması nedeni ile deniz, kum ve güneş turizminde Akdeniz Çanağı ülkeleri İspanya, Yunanistan, Portekiz, Güney Fransa ve İtalya gibi ülkelerde kabul gören turizm destinasyonu olduğuna olduğuna dikkat çeken Hüseyin Aydoğan; Orman, temiz, çevre, biyolojik zenginlik, flora ve temiz su kaynakları olmadan ve korunmadan sürdürülebilir turizm den söz etmek imkansızdır.'' ifadesinde bulundu.
Manşetler
Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi