Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya - Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, çevre, temiz su kaynakları, bitki çeşitliliği, flora ve ormanları koruma dan sürdürülebilir turizmden söz edilemez'' dedi.
Yeni tip Corona Virüsü(Covid 19) korunma tedbirlerine bağlı tatil amaçlı ülkeler arası seyahat kısıtlaması nedeni ile 18 aydır zor durumda olan Antalya turizminin 10 gün süren Manavgat orman yangının turizm sektörünün sıkıntılarını arrtırdığını belirten TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, Türkiye'ye gelen turistin yüzde 16'sını ağırlayan Antalya'ya gelen 20 milyon yerli ve yabancı turistin üçte birini ağırlayan Side- Manavgat turizm destinasyonunun ''turizm kentinin'' alternatif turizminde tek ilçesi olduğunu söyledi.
Turizmci Hüseyin Aydoğan, ''Antalya turizminde alternatif turizmde ayrıcalıklı destinasyonu Side-Manavgat, Bunda en etkili faktör zengin su kaynaklarına bağlı Manavgat, Naras ve Oymapınar barajları , şehrin ortasından geçen Manavgat Irmağı, dünyada çok nadir görülen tatlı su ile deniz suyunun karışması nedeni ile titremesine bağlı Titreyengöl ve deniz suyunun Dünya Çevre Koruma Vakfı(FEE) kriterlerine uygun olması nedeni ile deniz, kum ve güneş turizminde Akdeniz Çanağı ülkeleri İspanya, Yunanistan, Portekiz, Güney Fransa ve İtalya gibi ülkelerde kabul gören turizm destinasyonu olduğuna olduğuna dikkat çeken Hüseyin Aydoğan; Orman, temiz, çevre, biyolojik zenginlik, flora ve temiz su kaynakları olmadan ve korunmadan sürdürülebilir turizm den söz etmek imkansızdır.'' ifadesinde bulundu.
Manşetler
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I
CMT 2026'nın turizm kahramanları ödüllendirildi
Hatay Havalimanı onarımına 16 milyar gitti
Avrupa'nın hızlı bisikletçileri Konya'da yarışacak
ITB Berlin 2026'da turizm için trendler ve yenilikler