Ormana'ya ''En İyi Turizm Köyü'' tabelası asıldı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “Best Tourism Villages 2024” programı kapsamında “Dünyanın En İyi Turizm Köyü” seçildi. “En İyi Turizm Köyü” unvanına ilişkin tabela, düzenlenen törenle Ormana Mahallesi’ne yerleştirildi.

Abdurrahman Büyükkeskin
ibradı/Antalya -
Antalya Valisi Hulusi Şahin, İbradı ziyareti kapsamında Ormana Mahallesi’ne “En İyi Turizm Köyü” unvanı tabelasını yerleştirdi. Program kapsamında Vali Şahin ve eşi Ebru Şahin, Yöresel Bez Dokuma Kursunu ve Yaşayan İnsan Hazinesi Sanatçı Gülay Diri’yi de ziyaret etti. 
Düğmeli evleri, taş-ahşap mimarisi ve 57 yıldır sürdürülen geleneksel Üzüm Festivali ile kırsal turizmin güçlü örneklerinden biri olarak öne çıkan Ormana Mahallesi, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “Best Tourism Villages 2024” programı kapsamında “Dünyanın En İyi Turizm Köyü” seçildi. “En İyi Turizm Köyü” unvanına ilişkin tabela, düzenlenen törenle Ormana Mahallesi’ne yerleştirildi. Törene Vali Hulusi Şahin, İbradı Kaymakamı Berk Acar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ile vatandaşlar katıldı.
Alınan unvan, bölgenin sürdürülebilir turizm potansiyelinin uluslararası düzeyde tanıtımı ve tescili açısından büyük önem taşıyor.

  

 

İbradı’nın El Sanatlarına Değer Katan Kurs
Törenin ardından Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, İbradı’nın köklü kültürünü yaşatan bez ayağı dokuma, geleneksel el dokuması ve çarpana dokuma gibi birçok dokuma türünün öğretildiği Halk Eğitim Merkezi Yöresel Bez Dokuma Kursunu ziyaret etti. Ziyarette, kurs kapsamında yürütülen çalışmalar ve üretilen yöresel ürünler hakkında bilgi aldı.

Vali Hulusi Şahin'den Sanatçı Gülay Diri'ye Ziyaret
İbradı ziyareti kapsamında Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, kendine özgü ses tonuyla Teke Yöresi türkülerini icra eden sanatçı Gülay Diri’yi ziyaret etti. Ziyarette, Gülay Diri’nin çalışmalarını yerinde dinleyen Vali Şahin ve eşi Ebru Şahin, geleneksel müzik kültürüne katkılarından dolayı Gülay Diri'ye teşekkür ettiler.
27 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri ve Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni’nde Yaşayan İnsan Hazinesi ilan edilen sanatçı Gülay Diri’ye ödülü, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilmişti.

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi