Ormana'da Yılkı atlarını turları 10 Temmuz'da başlayacak!

Yılkı atların doğada yaşamı turlarına en fazla ilgiyi Alman ve İngiliz turistler gösteriyor. Covıd 19 korunma tedbirleri kapsamında Doğa sever Alman ve İngilizlerin 10 Temmuzdan sonra geleceğini tahmin ediliyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
 MANAVGAT/ANTALYA- Antalya'nın İbradı ilçesi Orman Mahallesi'nde bulunan Eynif Ovası günümüzde yerli ve yabancı turistler düzenlenen jeep safari turlarıyla Eynif OVASI ve dağlık bölgede  yaşayan yılkı(vahşi doğada yaşayan atlar) görmeye gelenlere hizmet veriyor. Ormana eko ve doğa turizmi uzmanı Ahmet Yaşar Keskin , tarihi Eynif Ovası'nda yılkı atların yaşadığı doğal alan haline geldiğini söyledi. 

Keskin, '' Ormana'da 110, 150 yıllık hatıllı(sıkıştırma taştan yapılan ve harç kullanılmadan yapılan ev) bulunduğunu bunun 10'nun  restore edilerek turizme kazandırdık. Bunlardan biride Rahvan at biniciliğinde Antalya ve ülkede ekol olan Nazmi Civan'ın eviydi. Bölgemizde butik otel konseptinde hizmet veriyor.
Yılkı atların doğada yaşamı turlarına en fazla ilgiyi Alman ve İngiliz turistler gösteriyor. Covıd 19 korunma tedbirleri kapsamında Doğa sever Alman ve İngilizlerin 10 Temmuzdan sonra geleceğini tahmin ve öngörüde bulunuyoruz. '' diye konuştu. 


 Öte yanda Antalya Manavgat Beydiğin'de bulunan 8 asırlık Anadolu Selçuklu eseri Kargıhan'dan başlayarak Ormana Eynif Ovası arası  at safari turlarının bu sene yeni tip Karona Virüsü(Covıd 19) korunma tedbirlerine takıldığını belirten at safari turcusu Mustafa  Deniz, '' At safarı ve Ormana'da yılkı atlarını görmeye en fazla Alman ve İngiliz turistler ilgi gösteriyor. Ormana'da başta Eynif Ovası olmak üzere farklı dağlık alanlarda yüzlerce yılkı at vahşi doğada yaşıyor. Doğa sever Avrupalı turistler Antalya'ya tatile geldiklerinde doğayla buluşmak için Ormana'ya tatile geliyor. '' ifadesinde bulundu. 

Manşetler

Antep-Egina savaşının galibi belli oldu
CarrefourSA, Mağazacılar Günü’nü 15 bin çalışanı ile kutladı
Küresel Kadın Zirvesi'nde kadın liderler buluşuyor
Girit Evi Side'de Giritli yaşamı ve turizmine ışık tutuyor!
Alanya Noel Pazarı'nda Demre ürünlreri satıldı
Minyatür Medeniyet müzesi turistlerin ilgisini çekiyor
Antalya'da beş yıldızlı otel sayısı İspanya'dan çok!
Dünyanın en güçlü 100 kadını!
Ferit Şahenk'in Londra 'Rüya'sı bitti
Voyager Station adlı uzay oteli geliyor