Orman eski Bakanı Osman Pepe’nin ailesinin gözü Karayipler'de

Orman eski Bakanı Osman Pepe’nin ailesine ait denizcilik şirketi Hat-San, yönünü Karayipler’e çevirdi. Alman ve Jamaikalı ortaklarıyla birlikte yatırım yapan Hat-San, yüzer havuz alarak, dev gemilere yönelik çalışacak.

İSTANBUL- Orman eski Bakanı Osman Pepe’nin ailesine ait denizcilik şirketi Hat-San, yönünü Karayipler’e çevirdi. Alman ve Jamaikalı ortaklarıyla birlikte yatırım yapan Hat-San, yüzer havuz alarak, dev gemilere yönelik çalışacak.

GÜNEY AMERİKA'YA UZANDILAR

AK Parti’nin kurucularından eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin ailesine at tersane şirketi, Güney Amerika’ya uzandı. 

Pepe Ailesi’nin yönettiği HAT-SAN Tersanesi, Alman ve Jamaikalı şirketlerle yaptığı konsorsiyumla, Jamaika’da önemli bir yatırıma imza attı. Hat-San  Tersanesi, GERMAN SHIP Repair Jamaica Limited adıyla bilinen şirketin Karayipler’de Jamaika limanlarını ziyaret eden ticari gemilere onarım ve bakım hizmetleri sağlamak kurulu şirketle ortaklık yaptı. 



JAMAİKA LİMANLARINDA PEPE RÜZGARI

 “JAM-DOCK I” adıyla bilinen yüzer havuzu satın alan ortaklar, Jamaika limanlarında ağustos ayından itibaren hizmete başlayacak. Pepe Ailesi’nin Jamaika’daki satın alma ve yatırımdaki ortakları arasında Jamaikalı işadamı, Jamaica Fruit & Shipping Company'den Charles Johnston, Alman armatörü ve Jamaika Fahri Konsolosu Peter Harren, Kloska Group'un kurucusu Bremerli iş adamı Uwe Kloska gibi isimler yer alıyor. Hat-San’ın CEO’su olan Osman Pepe’nın oğlu Mustafa Pepe ise konsorsiyuma katılan son üye oldu. 

Başkent Kingston'daki yeni gemi tamir sahası, Jamaika Denizcilik Otoritesi'ne tescil edilecek . 215 metre uzunluğunda (Panamax gemi boyutu boyutu), 35 metre genişlik ve 20.000 ton kaldırma kapasitesine sahip platform, Jamaika'yı ziyaret eden ticari gemilerin büyük çoğunluğunu kuru havuzlama kapasitesine sahip olacak.

JAMAİKA’DAKİ İLK BÜYÜK TÜRK YATIRIMI

Bilindiği üzere Yıldırım Holding ve Global Holding’in Karayipler ve Latin Amerika’da işlettiği limanlar ve projeler bulunuyor. Bu yatırımla, bölgeye giren 3’üncü, Jamaika’ya giren ilk Türk yatırımını da Pepe ailesi yapmış olacak. 2006 yılında gemi inşa ve denizcilik faaliyetlerine yatırım yapma kararı alan Pepe Ailesi, Altınova/Yalova’da Tersaneler için ayrılan alanda 2007 yılında Hat-San’ı kurdu. İlk gemisi olan1500 DWT Bunker Tanker “M/T Kaya Bener’i 2008 yılında teslim eden Hat-San, özellikle enerji dönüşüm gemileri ve Norveç gibi ülkelerdeki balıkçı filosuna yönelik üretim gerçekleştiriyor.

Manşetler

Antep-Egina savaşının galibi belli oldu
CarrefourSA, Mağazacılar Günü’nü 15 bin çalışanı ile kutladı
Küresel Kadın Zirvesi'nde kadın liderler buluşuyor
Girit Evi Side'de Giritli yaşamı ve turizmine ışık tutuyor!
Alanya Noel Pazarı'nda Demre ürünlreri satıldı
Minyatür Medeniyet müzesi turistlerin ilgisini çekiyor
Antalya'da beş yıldızlı otel sayısı İspanya'dan çok!
Dünyanın en güçlü 100 kadını!
Ferit Şahenk'in Londra 'Rüya'sı bitti
Voyager Station adlı uzay oteli geliyor