Orient&Occident, İstanbul'da

Hollanda Araştırma Enstitüsü'nde 25 ve 26 Haziran tarihlerinde düzenlenen panelde Batı-Doğu ilişkilerinin çok katmanlı doğası ve kültürü tartışılıyor.

İSTANBUL- Hollanda Araştırma Enstitüsü'nde 25 ve 26 Haziran tarihlerinde düzenlenen Orient & Occident, West meets East in Istanbul adlı sempozyumda Batı-Doğu ilişkilerinin çok katmanlı doğası ve kültürü tartışılıyor.  İki gün süresince, uluslararası araştırmacı ve aydınlardan oluşan katılımcı grubu, Batı-Doğu ilişkilerinin çok katmanlı doğasına ve bu ilişkilerin Ortaçağ'dan modern zamanlara kadar tarih, edebiyat ve sanat alanında değişen algılarına ilişkin sunumlar yapacaklar.

 

Üç ülkeden 4 kurum tarafından düzenlene sempozyuma katılımcılar şöyle:  University of Utrecht (Dr. Raniero Speelman), Université de la Picardie Amiens (Dr. Danielle Buschinger), Ankara Üniversitesi (Dr. Nevin Özkan) ve Hollanda Araştırma Enstitüsü (Dr. Fokke Gerritsen).  
Konuşmacılar bu üç ülkenin yanı sıra Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Yunanistan, Letonya, İsviçre ve Polonya'dan sempozyuma katıliyor.  Sunumlar İngilizce ve Fransızca yapılacak.

 

Toplantı yeri: Hollanda Araştırma Enstitüsü İstiklal Caddesi, Nur-i Ziya Sokak 5, Beyoğlu, İstanbul adresindedir. Tel: 0212 2939283

E-mail: nit@nit-istanbul.org


Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri