Onur Air resmen iflas etti

Bir dönemin popüler havayolu şirketi Onur Air resmen iflas etti. 90 milyondan fazla yolcu taşıyan dev havayolu şirketinin tasfiye süreci başladı.

İSTANBUL - Bir dönemin popüler havayolu şirketi Onur Air resmen iflas etti. 90 milyondan fazla yolcu taşıyan dev havayolu şirketinin tasfiye süreci başladı. Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2022 yılından bu yana faaliyet göstermeyen Onur Air Taşımacılık A.Ş. hakkında iflas kararı verdi. Karar, 5 Kasım 2025 tarihinde alındı.

1992 yılında kurulan ve Türkiye’nin önemli özel havayolu şirketlerinden biri olan Onur Air’in iflas kararıyla birlikte hukuki tasfiye süreci de resmen başlamış oldu.

Mahkeme, şirketin kalan varlıklarını yönetmek ve borçlarını tasfiye etmek üzere bir iflas idaresi görevlendirdi.

SON 5 YIL İNCELEMEYE ALINDI

Evrensel'de yer alan habere göre, Mahkeme yalnızca şirketin kapanması değil, son 5 yıla ait tüm finansal işlemlerin incelenmesi de karara bağlandı.

İflas idaresine verilen talimatlar kapsamında:

- Şirkete ait tüm taşınmazlara “iflas şerhi” konulacak.

- Şirket üzerindeki tüm ipotek ve haciz işlemleri detaylı olarak raporlanacak.

- En kritik madde olarak, son 5 yıl içinde devredilen tüm taşınmazlar tek tek incelenecek.

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINI ÖDEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Onur Air, 2020 yılından itibaren çalışan maaşlarını ödemekte zorlanmaya başlamıştı.

14 Ekim 2024’te ise şirketin yaklaşık 1800 çalışanın maaşlarını ve kıdem tazminatlarını ödemediği ortaya çıkmıştı.

Bu gelişmelerin ardından uzun süredir uçuş yapmayan şirketin iflası, Türk sivil havacılığında bir dönemin sonu olarak değerlendirildi.

90 MİLYON YOLCU TAŞIDI 

Onur air Türkiye'de iç hat hava taşımacılığının 2003 yılında özel sektöre de açılmasının ardından iç hatlarda uçuşlara başlayan ilk özel havayolu şirketi olmuştu. 

Düşük maliyetli hava taşımacılığına yönelik tüketici talebinin etkisi ve tarifeli/tarifesiz uçuşlar düzenlenen üslerin açılmasıyla adından söz ettiren şirket 29 uçaklık filosuyla faaliyet gösteriyordu. 

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı