Onur Air resmen iflas etti

Bir dönemin popüler havayolu şirketi Onur Air resmen iflas etti. 90 milyondan fazla yolcu taşıyan dev havayolu şirketinin tasfiye süreci başladı.

İSTANBUL - Bir dönemin popüler havayolu şirketi Onur Air resmen iflas etti. 90 milyondan fazla yolcu taşıyan dev havayolu şirketinin tasfiye süreci başladı. Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2022 yılından bu yana faaliyet göstermeyen Onur Air Taşımacılık A.Ş. hakkında iflas kararı verdi. Karar, 5 Kasım 2025 tarihinde alındı.

1992 yılında kurulan ve Türkiye’nin önemli özel havayolu şirketlerinden biri olan Onur Air’in iflas kararıyla birlikte hukuki tasfiye süreci de resmen başlamış oldu.

Mahkeme, şirketin kalan varlıklarını yönetmek ve borçlarını tasfiye etmek üzere bir iflas idaresi görevlendirdi.

SON 5 YIL İNCELEMEYE ALINDI

Evrensel'de yer alan habere göre, Mahkeme yalnızca şirketin kapanması değil, son 5 yıla ait tüm finansal işlemlerin incelenmesi de karara bağlandı.

İflas idaresine verilen talimatlar kapsamında:

- Şirkete ait tüm taşınmazlara “iflas şerhi” konulacak.

- Şirket üzerindeki tüm ipotek ve haciz işlemleri detaylı olarak raporlanacak.

- En kritik madde olarak, son 5 yıl içinde devredilen tüm taşınmazlar tek tek incelenecek.

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINI ÖDEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Onur Air, 2020 yılından itibaren çalışan maaşlarını ödemekte zorlanmaya başlamıştı.

14 Ekim 2024’te ise şirketin yaklaşık 1800 çalışanın maaşlarını ve kıdem tazminatlarını ödemediği ortaya çıkmıştı.

Bu gelişmelerin ardından uzun süredir uçuş yapmayan şirketin iflası, Türk sivil havacılığında bir dönemin sonu olarak değerlendirildi.

90 MİLYON YOLCU TAŞIDI 

Onur air Türkiye'de iç hat hava taşımacılığının 2003 yılında özel sektöre de açılmasının ardından iç hatlarda uçuşlara başlayan ilk özel havayolu şirketi olmuştu. 

Düşük maliyetli hava taşımacılığına yönelik tüketici talebinin etkisi ve tarifeli/tarifesiz uçuşlar düzenlenen üslerin açılmasıyla adından söz ettiren şirket 29 uçaklık filosuyla faaliyet gösteriyordu. 

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor