Önal: 152 fuarda Türkiye tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal, Türkiye'nin 2011 yılında sektörle birlikte 152 fuara katıldığını söyledi.

BODRUM- Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal, Türkiye'nin 2011 yılında sektörle birlikte 152 fuara katıldığını belirterek, "Hem bayrağımızı dalgalandırdık, hem de Türkiye'nin turizm ve kültürel değerlerini misafirlerimize tanıtmaya çalıştık" dedi.
Önal, tanıtım faaliyetlerinde Türkiye'nin doğa, deniz, kum, güneş, sportif ve gezi özeliklerinin yanı sıra kültürel özelliklerini de ortaya koyarak doğru bir Türk insanı ve Anadolu tanıtımı yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Türkiye'nin çok güzel bir toprağı, coğrafyası ve iklimi bulunduğunu belirten Önal, "Türkiye 2011 yılında dünya genelinde sektörle birlikte 152 fuara katıldı. Yani dünyanın her yerinde hem bayrağımızı dalgalandırdık hem de Türkiye'nin turizm ve kültürel değerlerini misafirlerimize tanıtmaya çalıştık" diye konuştu.
Bakanlık olarak bütün büyük deniz turizm fuarlarına sektörle birlikte katılım sağladıklarını ifade eden Önal, sektörden çok güzel geri dönüşümler aldıklarını belirtti.
Sektörle birlikte çalışmanın verimini fuarlarda ve bu fuarların sonucunda çok net bir şekilde gördüklerini bildiren Önal, "Deniz turizminde guletler de önemli bir yer tutuyor. Gulet bir fenomen. ve bizden çıkmış bir fenomen. Onun için biz onu yurtdışındaki tanıtımlarda çok sağlam bir şekilde kullanıyoruz" dedi.

Manşetler

Universal, Avrupa'daki ilk tema parkını inşa edecek
1.000 otel, Booking.com'dan tazminat alabilir
Royal Caribbean'dan 13 gemi ile 2027-2028 Karayip
Cuna del Alma mega turizm projesine direniş
Bodrum'dan hareket eden mürettebatlı gulet turu
İspanya aşırı sıcaklara karşı sığınak ağı kuruyor
Yayla Çorbası, CNN'nin "Dünyanın En İyi 20 Çorbası" arasında
''Noel Baba; dünyaya yayılan bir iyilik çağrısı''
Dört otel, airbnb rekabeti nedeniyle kapanıyor
Zindan Kalesi'nden 5 sanduka taşındı