Önal: 152 fuarda Türkiye tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal, Türkiye'nin 2011 yılında sektörle birlikte 152 fuara katıldığını söyledi.

BODRUM- Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal, Türkiye'nin 2011 yılında sektörle birlikte 152 fuara katıldığını belirterek, "Hem bayrağımızı dalgalandırdık, hem de Türkiye'nin turizm ve kültürel değerlerini misafirlerimize tanıtmaya çalıştık" dedi.
Önal, tanıtım faaliyetlerinde Türkiye'nin doğa, deniz, kum, güneş, sportif ve gezi özeliklerinin yanı sıra kültürel özelliklerini de ortaya koyarak doğru bir Türk insanı ve Anadolu tanıtımı yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Türkiye'nin çok güzel bir toprağı, coğrafyası ve iklimi bulunduğunu belirten Önal, "Türkiye 2011 yılında dünya genelinde sektörle birlikte 152 fuara katıldı. Yani dünyanın her yerinde hem bayrağımızı dalgalandırdık hem de Türkiye'nin turizm ve kültürel değerlerini misafirlerimize tanıtmaya çalıştık" diye konuştu.
Bakanlık olarak bütün büyük deniz turizm fuarlarına sektörle birlikte katılım sağladıklarını ifade eden Önal, sektörden çok güzel geri dönüşümler aldıklarını belirtti.
Sektörle birlikte çalışmanın verimini fuarlarda ve bu fuarların sonucunda çok net bir şekilde gördüklerini bildiren Önal, "Deniz turizminde guletler de önemli bir yer tutuyor. Gulet bir fenomen. ve bizden çıkmış bir fenomen. Onun için biz onu yurtdışındaki tanıtımlarda çok sağlam bir şekilde kullanıyoruz" dedi.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”