Okitsu mandalinası dalında satıldı

Dörtyol Tarım Kooperatifi Başkanı Hasan Eker üreticilerin bu yıl 2 bin dönüm arazide ekilen okitsu cinsi mandalina ile umutlarının yeşerdiğini söyledi.

HATAY -Hatay'ın Dörtyol ilçesinde narenciye yetiştiricilerinin yüzü erkenci bir cins olan okitsu mandalina ile güldü.
Dörtyol Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Eker, pazar sorunu nedeniyle sıkıntı yaşayan üreticilerin bu yıl 2 bin dönüm arazide ekimi yapılan okitsu cinsi mandalina ile umutlarının yeşerdiğini söyledi.
Rusya, Ukrayna, Romanya gibi ülkeler tarafından çok fazla tercih edilen okitsu cinsi mandalinanın 75 kuruştan dalında satışının yapıldığını ifade eden Eker, şöyle devam etti: "Narenciye üreticileri son yıllarda pazar sorunu nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyordu. Yetiştirilen ürünlerin çoğu ya dalında kalıyor ya da çok ucuz fiyatlara satılıyordu. Ancak son 10 yıldan bu yana yetiştiriciler tarafından çok fazla tercih edilen Okitsu mandalina sayesinde bu kötü günler geride kaldı. Yaklaşık 50 bin ton rekolte beklenen mandalina sezon açılmadan dalında satıldı. Üreticilerimizin de yüzü güldü."
Eker, bu yıl bölgede yaklaşık 60 bin dönüm arazide narenciye yetiştiriciliğinin yapıldığı

Manşetler

Lagina Antik Kenti ve Anahtarın Gizemli Yolculuğu
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!
Dünya seyahat pazarı 2050’de 4,2 trilyon dolar. büyüyecek
Kaunos Antik Kenti’nde kazılar 60 yıldır aralıksız sürüyor
Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
 Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim
Manavgat-Side destinasyonun da oteller dolu değil
Kartaca Turizm, Didim’de turizmcileri buluşturdu