Öğrenciler, küçük yaşta Uygulamalı çevre bilincini öğreniyor

DEKA FOK, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde okullarda küçük yaşta çevre bilinci oluşmasını, nesli tükenme tehlikesinde olan Caretta Caretta’ları yakından tanımayı uygulamalı eğitimle öğretiyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği (DEKA FOK) Başkanı Seher Akyol,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokolle okullarda çocukların küçük yaşta çevre bilinci oluşması ile Dünya Çevre Vakfı(WWF) tarafından nesli tükenme tehlikesinde olan Caretta Caretta deniz kaplumbağalarını yakından tanımayı uygulamalı eğitimle öğretiyor.



Öğrenciler DEKAFOK'un Sorgun'da bulunan Caretta Caretta İzleme ve Gözleme Takip Merkezi'nde öğrencilere çevre bilinci veriliyor. Öğrenciler, gözleme ve izleme merkezinde caretta caretaların kumsala yumurta bırakma alanları koruma, koruma altına alma, yumurtaların korunmasını öğreniyorlar.



ATV QUART turlarının kumsalda dolaşması, kumsalda yumurtaların kumsalı eşeleyerek köpeklerin yumurtaları yemememesi için, köpekle dolaşmama gibi derslerin verildiğini belirten Seher Akyol, ''Kumsalda ekibimiz ve gönüllü doğa severlerle düzenli temizlik ile çöp toplama yapıyoruz. Caretta carettar en fazla balıklı ağları, Sürat motorları, sürat teknesi, denize atılan naylonu deniz kaplumbağaları deniz anası zannederek yemeye bağlı boğularak ölüyorlar. ' dedi.



Manşetler

Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"
Hidrojenle çalışan Viking Astrea, denize indirildi
Türkiye’nin “erimeyen” dondurmasının sırrı: Orkide
Kruvaziyer devleri tersaneye girdi