O müteahhitlere 25 yıllık yeni yakıt taşıma kıyağı

29 Ekim'de açılışı yapılması planlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı'na uçak yakıtı taşıma ihalesi 25 yıllığına Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu'na verildi.

İSTANBUL - 29 Ekim'de açılışı yapılması planlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı'na uçak yakıtı taşıma ihalesi 25 yıllığına Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu'na verildi. Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Üçüncü havalimanı 'na akarkayıt temini için kurulacak olan 'yakıt çiftliği' adı verilen yakıt depolama alanına aktyakıt taşıma ihalesi tamamlandı.

Yapılan ihalede gerekli akaryakıtın deniz yoluyla taşınması içi 25 yıl süre ile Cengiz-Mapa- Limak - Kolin -Kalyon Ortak Girişim Grubu'na verilmesi ve bu iş için CMLKK Liman İşletmesi A.Ş. adında yeni bir şirket kurulması karara bağlandı.

Rekabet Kurumu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Üçüncü Havalimanı’nda uçaklar için gerekli akaryakıtın deniz yoluyla getirilmesi amacıyla İGA İkmal Terminal Projesi kapsamında inşa edilmekte olan limanın inşaatının tamamlanmasından ve ardından 25 yıl süre ile işletilmesinden sorumlu olmak üzere Cengiz-Mapa- Limak - Kolin -Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından yeni bir ortak girişim şirketi (CMLKK Liman İşletmesi A.Ş.) kurulması işlemine, işletme süresi olarak belirlenen 25 yıl süreyle bireysel muafiyet tanındı."

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”