Novotel’de farklı sınav heyecan

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin final sınavı Novotel’de gerçekleştirildi.

KONYA- Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin final sınavı Novotel’de yapıldı. Bir dönem boyunca aldıkları kaliteli eğitim sonucunda pek çok yemek konusunda uzmanlaşan öğrenciler en yüksek notu alabilmek için hünerlerini sergiledi. Birbirinden güzel lezzetlere imza atan öğrenciler başarılarıyla göz doldurdu. Hazırlık aşamasından yemeklerin sunumuna kadar titiz bir çalışma yürüten ve eksiksiz ürün çıkarmak isteyen öğrenciler üniversitede aldıkları eğitimi harfiyen uygulamaya çalıştı. Zaman zaman zorlanan öğrenciler sınav heyecanıyla küçük aksaklıklar yaşasa da pes etmeyerek yemeklerini en güzel şekilde çıkarmak için ter döktüler. Hazırlanan ürünlerin pişme sürecindeki heyecan ise görülmeye değerdi. Öğrenciler kendilerine hayli uzun gelen bekleyişleri sonunda hazırladıkları tabakları jürinin önüne sundu. Jüri 3 aşamada sunulan yemekleri titizlikle inceledi ve öğrencilere hazırlık, sunum, yenilik, teknik ve yetenek, orijinallik, servis ve zamanlama, tabak sıcaklığı ve lezzet kategorilerinde hak ettikleri puanları verdi. 20 öğrencinin katıldığı yarışmanın sonunda Kadir Taş birinci, Gülseren Vatansever ikinci, Murat Keçecioğlu üçüncü oldu. Celal Taşkın ise Mansiyon Ödülü aldı.

Geleneksel hale gelecek yarışmanın sonucunda 20 öğrenciye sertifikaları verildi. Bundan sonraki yıllarda bölge yemeklerinin yarışmalarda yer alması hedefiyle her yarışmada bazı bölge yemekleri öğrenciler tarafından yapılacak.
 

Manşetler

ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.