Norwegian kiralık pilot aranıyor

Grev nedeniyle Norwegian'da çalışan pilotların yarısının iş bırakması üzerine şirket yurt dışından pilot kiralama kararı aldı.

OSLO- Norveç havayolu şirketi Norwegian'da çalışan pilotların yarısı maaş anlaşmazlığı gibi konular nedeniyle greve gitti. Norwegian'da pilotların yarısının iş bırakması üzerine şirket yurt dışından pilot kiralama kararı aldı. Havayolu şirketi ile Norveç Pilot Birliği (NPU) arasında uzun süredir devam eden görüşmelerden bir anlaşma çıkmaması üzerine havayolu şirketinde görev yapan 70 pilottan 35'i greve kararı aldı. Pilotların yarısının greve gitmesinden dolayı şirketin çoğu seferinin iptal edilmesinin beklendiği ifade edildi.

YOLCULAR ETKİLENMEYECEK
Norwegian şirketinin yetkilisi Lasse Sandaker-Nielsen, grev süresince yurt dışından pilot kiralanacağını açıkladı. Finlandiya ve İspanya'dan pilot kiralayacaklarını duyuran Nielsen, bu sayede hiçbir yolcunun veya seferin grevden etkilenmesini beklemedikleri belirtti. Yurt dışından pilot kiralanmasına karşı çıkan NPU, bunun grev haklarını ihlal anlamına geldiğini savundu. Şirket yöneticileri ise bunun yasal bir hak olduğunu dile getirdi. NPU ile Norwegian arasında, İşçi Sendikaları Federasyonu- PARAT ve Norveç Havacılık Federasyonu-NHO'nun arabulucu olduğu görüşmelerde üç ayın dolmasına rağmen sonuca gidilemedi.
Anlaşmazlığın sadece maaş artışı değil, aynı zamanda emeklilik ve yüksek sigorta bedeli gibi konular olduğu bildirildi.
 

Manşetler

Türkiye’nin “erimeyen” dondurmasının sırrı: Orkide
Kruvaziyer devleri tersaneye girdi
Eurowings hayatınızı kolaylaştıran "ismi"’ arıyor
Pasaportu alüminyum folyoya sarmak hackerları engelliyor mu?
İstanbul’un kültürel kimliğinde büyük şirketlerin rolü büyüyor
Avrupa’nın “gizli cenneti” keşfedildi: Arnavutluk’a turist akını
Brigitte Bardot’nun eşi, eşyalarının satışına tepki gösterdi
Marakeş’in 116 yıllık kahve efsanesi İstanbul’a geliyor!
2000 yıllık Hıdırlık Kulesi müzik ve sanatı buluştuğu yer oldu
Antalya Konyaaltı Sahili'nden günlük 60 ton atık çıkıyor!