Norveçliler, Milli Bayramları ''Anayasa Günü'nü" Kemer'de kutladı

Norveç bayraklarıyla otele giriş yapan Norveçliler, Norveç dilinde bayramlarını kutladı. Norveçlileri otelde karşılayan Belediye Başkan Vekili ile Başkan Yardımcısı Gül ve beraberindekiler, Norveçlileri tebrik etti.

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/Antalya -
Kemer'deki Viking Star Otel'de düzenlenen Norveçliler, Milli Bayramları ''Anayasa Günü" kutlamasına
 Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Viking Grup ortaklarından Can Kobal ile İbrahim Yıldırım ve Norveçliler katıldı.
Ellerinde Norveç bayraklarıyla otele giriş yapan Norveçliler, Norveç dilinde bayramlarını kutladı. Norveçlileri otelde karşılayan Belediye Başkan Vekili ile Başkan Yardımcısı Gül ve beraberindekiler, Norveçlileri tebrik etti.

Otelde düzenlenen çeşitli dans etkinliklerinin ardından kahvaltı yapan Norveçliler, düzenlenen etkinlikler kapsamında gönüllerince eğlendi. Başkan Vekili Yılmaz, konuşmasına Norveç dilinde bayramınız kutlu olsun (Gratulerer med ferien) diyerek başladı. Norveçli misafirleri Kemer'de ağırlamaktan her zaman mutluluk duyduklarını belirten Yılmaz, Norveçlilerin milli bayram sevinçlerine ortak olmaya çalıştıklarını kaydetti.

-Norveç Milli Bayramı

Norveç'in milli bayramı olarak kutlanan “Anayasa Günü”, ülkenin ilk özgür anayasasının çıkartılıp bağımsızlığını ilan ettiği 17 Mayıs 1814'in anısına kutlanıyor.

İlk bağımsızlık ilanı İsveç'in güç kullanmasıyla 10 gün sürse de, mücadeleyi bırakmayan Norveç halkı 7 Haziran 1905'te İsveç'ten bağımsızlığını kazanmıştı.

Manşetler

İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti
Babadağ’da 194 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu
Türk Turistin Midilli Ekonomisine Katkısı 80 Milyon Euro
Eurowings’ten 2026’ya uçakta internet, ödül ve yeni hatlar
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
Alman bisikletçiler Roma su kemerlerini görmek için pedallıyor!
Türkiye Ekonomisine 1 Milyar Dolar Üretim Katkısı Sağladık