İSTANBUL- Amerikan teknoloji devi Microsoft, Finlandiya şirketi Nokia'nın cep telefonu biriminin alımıyla ilgili yasal prosedürün tamamlandığını açıkladı.
Microsoft Nokia'ya 7,5 milyar dolar ödeyecek. Anlaşmayla ilgili sürecin bu yılın başlarında tamamlanması planlanıyordu ancak düzenleyici kurumların onay prosedürü nedeniyle gecikme yaşandığı belirtildi. Anlaşmanın tamamlanmasıyla artık Nokia tarafından cep telefonu üretilmeyecek.
Microsoft'un İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella, "Bugün Nokia cihazları ve hizmetleri ailemize katılıyor" dedi ve anlaşmanın şirketin dönüşümüne ivme kazandıracağını söyledi.
Nokia şimdi, ağ, harita hizmetleri, yeni teknolojiler geliştirilmesi ve lisanslara odaklanacak. Nokia'nın Hindistan ve Güney Kore'deki iki fabrikası anlaşmaya dahil edilmedi. Hindistan'daki fabrikanın varlıkları, vergi anlaşmazlığı nedeniyle dondurulmuştu. Güney Kore'deki fabrikanın da kapatılması planlanıyor.
Nokia'nın eski İcra Kurulu Başkanı Stephen Elop Microsoft'ta cihazlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti. Lumia model akıllı telefonlar, tabletler, Xbox donanımları, Microsoft Surface ve PPI bu birime bağlı.
Manşetler
Yunanistan Türk turistleri kış turizmi için çağırıyor
TTM 2026, turizm profesyonellerini buluşturuyor
Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!