Nokia resmen satıldı!

Amerikan teknoloji devi Microsoft, Finlandiya şirketi Nokia'nın cep telefonu biriminin alımıyla ilgili yasal prosedürün tamamlandığını açıkladı.

İSTANBUL- Amerikan teknoloji devi Microsoft, Finlandiya şirketi Nokia'nın cep telefonu biriminin alımıyla ilgili yasal prosedürün tamamlandığını açıkladı.
Microsoft Nokia'ya 7,5 milyar dolar ödeyecek. Anlaşmayla ilgili sürecin bu yılın başlarında tamamlanması planlanıyordu ancak düzenleyici kurumların onay prosedürü nedeniyle gecikme yaşandığı belirtildi. Anlaşmanın tamamlanmasıyla artık Nokia tarafından cep telefonu üretilmeyecek.
Microsoft'un İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella, "Bugün Nokia cihazları ve hizmetleri ailemize katılıyor" dedi ve anlaşmanın şirketin dönüşümüne ivme kazandıracağını söyledi.
Nokia şimdi, ağ, harita hizmetleri, yeni teknolojiler geliştirilmesi ve lisanslara odaklanacak. Nokia'nın Hindistan ve Güney Kore'deki iki fabrikası anlaşmaya dahil edilmedi. Hindistan'daki fabrikanın varlıkları, vergi anlaşmazlığı nedeniyle dondurulmuştu. Güney Kore'deki fabrikanın da kapatılması planlanıyor.
Nokia'nın eski İcra Kurulu Başkanı Stephen Elop Microsoft'ta cihazlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti. Lumia model akıllı telefonlar, tabletler, Xbox donanımları, Microsoft Surface ve PPI bu birime bağlı.
 

Manşetler

Voyager Station adlı uzay oteli geliyor
Notre-Dame Katedrali, yangın sonrası yeniden hayata döndü
Japonya çorapları nasıl en havalı hediyelik eşya oldu?
Yaratıcı sektörlerin OpenAI-Disney anlaşması endişesi!
Seyahat dünyası en sevilen geleneğini kurtarabilir mi?
Rusya, Ukrayna limanındaki Türk gemisini vurdu
Turizm bölgeleri İspanyol ekonomisinin itici gücü oldu
Dünya yenilikçi ve dijital turizme doğru hızla gidiyor
Uçakta kavga çıkaran dokuz kişi gözaltına alındı .
Alanyalı kadınlar hayallerine pedal çeviriyor!