Niğde Havaalanı için 30 yıldır çivi çakılmadı

Temeli 1995 yılında atıldıktan sonra Nevşehir ve Kayseri Havaalanları hizmete girince bu projeden vazgeçildi. Aradan 30 yıl geçmesine rağmen Niğdeliler hala umutla bekliyor.

NİĞDE - Temeli 1995’te atılan Niğde Havaalanı’nın sadece tabelası var. Boş araziyi bekleyen bekçi emekli oldu. Niğdeliler ise havaalanı tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.
Niğde’ye havaalanı kararı alan dönemin hükümeti, 1995 yılında temelini attı. Ancak temeli atıldıktan sonra Nevşehir ve Kayseri Havaalanları hizmete girince bu projeden vazgeçildi. Aradan 30 yıl geçmesine rağmen Niğdeliler hala umutla bekliyor.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı açıklamada “Havaalanımız yok ama önünde hatıra fotoğrafı çektirdiğimiz ve artık tarihi eser statüsünde olan tabelamız var” diyerek, şunları söyledi:



BEKÇİSİ EMEKLİ OLDU

“Temel atıldıktan sonra hiçbir çalışma yapılmadı. Binlerce dönüm arazi ayrıldı havaalanı yapılacaktı, ilk olarak bir bekçi görevlendirildi bekçi boş araziyi bekledi aradan yıllar geçti o da emekli oldu ama havaalanı hâlâ yok. Havaalanı olmayınca Niğde’de sanayi de üniversite de gelişmiyor. Herkes uçuyor, Niğdeliler uçamıyor. Türkiye’de çok sayıda havaalanı var, Niğde ise havaalanı olmayan ender iller arasında kaldı. Havalimanının tabelası önünde fotoğraf çektirmek bir klasik oldu. 30 yıldır Niğde’yi de Niğdeliyi de oyaladılar.”



MAKET UÇAKLA POZ VERMİŞLERDİ

CHP’li Gürer, “Havaalanımız yok ama artık tarihi eser statüsüne giren tabelası var. Önünde hatıra fotoğrafı çektiriyoruz” dedi. Umudunu kaybetmeyen Niğdeliler ise her seçim öncesi söz verilen havaalanı isteğini böyle dile getiriyor.

Manşetler

Fransa’da bir heykelin içinde uyumak harika bir fikir
50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi