Nestle'nin yazışmaları sızdı: Ürünlerimizin %60'ı sağlıksız

Dünya'nın en büyük gıda üreticilerinden biri olan İsviçre merkezli Nestle'nin şirket içi yazışmaları, Financial Times tarafından yayımlandı.

NEW YORK - Dünya'nın en büyük gıda üreticilerinden biri olan İsviçre merkezli Nestle'nin şirket içi yazışmaları, Financial Times tarafından yayımlandı.

Yayımlanan yazışmalarda Nestle ürünlerinin yüzde 60'ının sağlık testlerinde başarısız olduğuna yönelik ifadeler yer aldı.

Dünyaca ünlü gıda üreticilerinden Nestle'nin şirket içi yazışmaları basına sızdırıldı.

Financial Times tarafından paylaşılan yazışmalarda "Piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60'tan fazlası sağlıklı tanımına dahil değil. Bu ürünleri ne kadar yenilesek yenileyelim, bu tanıma hiçbir zaman uyamayacaklar" ifadesinin yer aldığı ortaya çıkarıldı.

?Nestle’nin evcil hayvan ürünleri ve özel sağlık ürünleri dışında ürünlerinin sadece yüzde 37’sinin Avustralya sağlık sisteminde 3.5 yıldızın üzerini gördüğü bilgisi paylaşıldı.

Financial Times'ın haberinde, “Bu gıda denetleme sistemi Access to Nutrition Foundation gibi uluslararası kurumlar tarafından kullanılmakta. Uygulamaya göre yalnızca 3.5 yıldızı ürünler ‘sağlıklı’ kabul ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca, Nestlé'nin gıda ürünlerinin yaklaşık yüzde 70'inin bu eşiği karşılayamadığı belirtilirken, saf kahve hariç içeceklerin yüzde 96'sının, şekerleme ve dondurma portföyünün de yüzde 99'unun bu eşiği karşılamada başarısız olduğu kaydedildi.

Öte yandan yazışmalarda, "Ürünlerimizde önemli iyileştirmeler yaptık ancak portföyümüz, tüketici taleplerinin hızla arttığı bir ortamda, çevresel sağlık tanımlarına karşı hala düşük performans gösteriyor" denildiği bildirildi.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi