Nemrut'un 2. yolu da tamamlandı

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, yaklaşık 4 ay süren çalışmalar sonunda Nemrut Dağı'nın ikinci yolunun tamamlandığını söyledi.

ADIYAMAN-Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, yaklaşık 4 ay süren çalışmalar sonunda Nemrut Dağı'nın ikinci yolunun tamamlandığını söyledi.

Dindar, yaptığı açıklamada ikinci yolun tamamının kilitli parke olarak yapıldığını belirterek, "Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2007 yılı bütçesinden ayrılan ödenekle Ekim ayında ihale edilerek yapımına başlanan kilitli parke yol yapımı tamamlandı." dedi.

 

Daha önce stabilize olan yolun bitimindeki otoparkın ise doğal taş döşenerek genişletildiğini söyleyen Dindar, "Böylece Nemrut-Karakuş 'u ziyaret edecek turistler için tuvalet, lavabo, otopark gibi hizmetlerin yanı sıra daha düzenli bir yolla ulaşım imkanını da sağlandı. Yine Arsemia -Nemrut yolunda da kilitli parke döşemeleri tamamlanarak hizmete sunulmuştur. Geçtiğimiz yıl bahsedilen alanlarda 18 bin 900 metrekare kilitli parke döşenmiştir. Bu yılda ödenek ayrıldığı taktirde Nemrut -Arsemia yolunun tamamı ile eski Kahta yolu da kilitli parkeyle yapılacak." şeklinde konuştu.

 

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri