Nazır Şentürk'ün yeni kitabı

''Babıali Sadrazamları'' ve ''İstanbul Valileri'' kitaplarının yazarı Nazır Şentürk'ün, ''Babıali Vakanüvisleri'' adlı yeni kitabı, Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

İSTANBUL - ''Babıali Sadrazamları'' ve ''İstanbul Valileri'' kitaplarının yazarı Nazır Şentürk'ün, ''Babıali Vakanüvisleri'' adlı  yeni kitabı, Doğan Kitap tarafından yayımlandı.
İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini sürdüren
Şentürk, yeni kitabında, Osmanlı İmparatorluğu'nda dönemin olaylarını kaydetmekle görevli resmi devlet tarihçiliği yapan ''vakanüvislere'' ve yazdıkları ''vakayinamelere'' yer veriyor.
Şentürk kitabında, bilinen ilk resmi vakanüvis Mustafa Naima Efendi'nin
yanı sıra Raşid, Küçük Çelebizade Asım, Edip, Halil Nuri, Mütercim Asım, Şanizade Ataullah, Esad, Mehmet Recai Efendi, Cevded Paşa, Lütfi Efendi ve son olarak Abdurrahman Şeref Bey gibi 22 vakanüvisi tanıtarak, kaleme aldıkları tarihi belgelerde yer alan olayları okuyucuya taşıyor.

Manşetler

Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu
ITF 2026’da 17 bin ziyaretçi, 9 bin 405 B2B