Natalia Baranov: Antalya'ya 3,5 milyon Rus turist bekliyoruz

Manavgat'a sezonda gelen 5 milyon 300 bin turistin 2 milyon 850 binini Rusya Federasyonu ve Baltık ülkeleri ile Belaruslu(Beyaz Rusya) turistler oluşturuyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA -
Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde Rus ve Baltık ülkeleri hareketliliği başladı. Manavgat'ta Manavgat Şelalesi ve destinasyon bölgesine Rus e Baltık ülke turistleri erken geldi. Manavgat'a sezonda gelen 5 milyon 300 bin turistin 2 milyon 850 binini Rusya Federasyonu ve Baltık ülkeleri ile Belaruslu(Beyaz Rusya) turistler oluşturuyor.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Koordinatörü Natalia Baranov,2023 yılında Antalya'ya gelen 15 milyon 680 bin turistin 3 milyon 368 binini Rusların oluşturduğunu söyledi.

2024 yılında da Antalya'ya gelen turist sıralamasında birinci olan milletin yine Rusların olmasını beklediklerini belirten Rus turizmci Natalia Baranov, ' Ruslar dünyada 25 ülkede tatile çıkıyor.Rusların Antalya'da 32 yıllık tatil yağma geleneğine sahip. Rus turistler için Antalya'da tatil yapma bir tutku. Alanya Kleopatra Plajında denize girme özel bir ayrıcalık.Ruslar Antalya'da tatil yapmaktan vazgeçmez. Rusların ikinci tatil yapma ve yerleşim yeri Mersin Mezitli , Erdemli ve Silifke ve Taşucu. Bu sezon 3,5 milyon ve üzerini Rus turistin Antalya'ya tatile gelmesini bekliyoruz. Rus turistlerin Manavgat'ta tatil yapmada birinci bölgesi Side, ikinci bölgesi ise Kızılağaç Turizm Bölgesi ve üçüncü bölgesi yeri ise Evrenseki.'' diye konuştu.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi