ERZURUM - Narman ilçesinde bulunan kırmızı peri bacaları, ilkbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilerin akınına uğruyor. Peri bacaları, yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından gelen turistlerin de uğrak yeri oldu.
Erzurum’un Narman ilçesinin güneyinde, Narman - Pasinler karayolunun 7’nci kilometresinde Ağcuva mevkisinden başlayarak Yoldere Köyünde son bulan peri bacaları 2-3 milyon yıl önce çevre kayaçlardan kopan parçaların bu bölgedeki bir gölün içinde çökelmesi, zamanla bu gölün çekilmesi ve akarsularla rüzgarın bu bölgeyi aşındırmaya başlaması sonucu oluştuğu tahmin ediliyor. Bulunduğu vadi renk itibariyle Amerika'daki Colorado kanyonuna benzeyen ve 'kırmızı periler diyarı' olarak anılan peri bacaları, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Narman’daki peri bacalarına hayran olduklarını söyleyen turistler, bu oluşumların çok yağmur ve rüzgardan meydana geldiğini ve şu ana kadar bir benzerini görmediklerini kaydettiler. Narman’da doğanın çok güzel olduğunu anlatan turistler, Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkesi olduğunu ama bunu yeterince tanıtamadığını dile getirdi.
Manşetler
Erkekler neden hostes olmak istemiyor?
Verona'daki "Juliet'in Evi"ndeki balkon turistleri çekiyor
Oscar Ödülleri'nin yeni yayın haklarını YouTube aldı
Yerel halk, kayak merkezini açmak için harekete geçti
Hilton, Marbella'yı ultra lüks bir destinasyon olarak hedefliyor
Fare yüzünden 254 KLM yolcusu uçakta mahsur kaldı
2025'te milyarlar kaybettiler: İşte kazançlı çıkan tek Türk
Milyarderlerin göçtüğü dünyanın servet lokasyonları
Kuzey Amerika’dan İGA'ya ilk düzenli uçuş başladı
Antalya Golf Kulübü ve PGA UK İş Birliği 2035’e kadar uzatıldı