ERZURUM - Narman ilçesinde bulunan kırmızı peri bacaları, ilkbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilerin akınına uğruyor. Peri bacaları, yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından gelen turistlerin de uğrak yeri oldu.
Erzurum’un Narman ilçesinin güneyinde, Narman - Pasinler karayolunun 7’nci kilometresinde Ağcuva mevkisinden başlayarak Yoldere Köyünde son bulan peri bacaları 2-3 milyon yıl önce çevre kayaçlardan kopan parçaların bu bölgedeki bir gölün içinde çökelmesi, zamanla bu gölün çekilmesi ve akarsularla rüzgarın bu bölgeyi aşındırmaya başlaması sonucu oluştuğu tahmin ediliyor. Bulunduğu vadi renk itibariyle Amerika'daki Colorado kanyonuna benzeyen ve 'kırmızı periler diyarı' olarak anılan peri bacaları, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Narman’daki peri bacalarına hayran olduklarını söyleyen turistler, bu oluşumların çok yağmur ve rüzgardan meydana geldiğini ve şu ana kadar bir benzerini görmediklerini kaydettiler. Narman’da doğanın çok güzel olduğunu anlatan turistler, Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkesi olduğunu ama bunu yeterince tanıtamadığını dile getirdi.
Manşetler
İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi