Müzelerin gişe ihalesi sonuçlandı.

Müze ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi ihalesi sonuçlandı. Kazanan şirket onaydan sonra resmen açıklanacak.

ANKARA- Müze ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi ihalesi sonuçlandı. Kazanan şirket onaydan sonra resmen açıklanacak. Müze ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi İşi İhalesi ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünce (DÖSİMM) ihale, 24 Ekim Salı günü saat 10.00'da, DÖSİMM Mehmet Yurtseven Toplantı Salonu'nda, pazarlık usulü ile yapıldı. İhale sonuçlandı. Şimdi ise onay süreci bekleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve örenyerlerinin 4.2 milyar lira olduğu bildirilen gişe ihalesine 3 şirket katıldı. Kazanan şirketin Turkuaz olduğu iddia edildi. Turkuaz'la birlikte ihaleye giren diğer iki şirketin ise Sicpa Turkey ve Lapis olduğu bildirildi. Geçtiğimiz yıllarda müzelein gişelerin işleten Türsab Ltd.’nin ihaleye katılmadığı bildirildi. Türsab başkanı ihale şartnamesini inceleyerek yönetimle görüşeceklerini söylemişti.
Onay sonrası ihaleyi kazanan şirketin açıklanması bekleniyor. İhaleyi kazanan şirket 9 yıllık sure içinde 50 müzenin gişe işletmesini yürütecek.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”