Mut'ta kavun, güldürdü

Mersin'in Mut ilçesinde yerli kavun fiyatlarının geçen yılın iki katı olması ve tarlada 50 Ykr'den alıcı bulması çiftçinin yüzünü güldürdü.

MERSİN-Mersin'in Mut ilçesinde yerli kavun fiyatlarının tarlada 50 Ykr'den alıcı bulması çiftçinin yüzünü güldürdü. Mut'ta açıkta yetiştirilen kavunun kilosu tarlada 50 Ykr'dan alıcı buldu.
Fiyatın geçen yıla oranla 2 katını geçmesi yerli Mut kavununun bu yıl para ettiğini söyleyen kavun üreticileri, "Geçen yıla oranla bu yıl kavun para etti. İnşallah fiyatlar bu şekilde seyir eder emeğimizin karşılığını alırız." diye sevinçlerini dile getirdi.

Kavun üreticisi Mehmet Akan, "Bu yıl yerli kavun yetiştirdik. Mut kavununun kendine has ayrı bir tadı var. 15 dönüm olan tarlamdan 35 ton üzerinde kavun bekliyorum. Yerli Mut kavununu ilçe dışında Çorum, Ankara, Gaziantep ve Konya'dan gelip tarlamızdan toptan alıp gidiyor." dedi.

Manav Habip Ciriz ise "Mut kavununun cazipliği, dayanıklı, güzel tat ve kokusunun olmasıdır. Bizler manav olarak geçen yıl manavda15-20 Ykr alıcı bulunamazken bu yıl tarlada 50 Ykr'den satın alıp manavda kilosunu 75 ile 1 YTL arasında satıyoruz. Bu yıl kavunu alan da satan da memnun." diye konuştu.

Manşetler

Coral Group Hotels: Kışın odak MICE ve sağlık olacak
American Airlines’ta yolcu tercihlerine göre koltuk takibi
Asya-Pasifik'te havacılığın dijitalleşme devleri açıklandı
Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
Adana Lezzet Festivali "Yeşil Gastronomi" vizyonuyla açılıyor
Antalya’da çocuk futbolu, Junior World Cup başlıyor
T.C. kimlik kartları Müzekart oluyor
Dimitris Manikis: Türkiye Wyndham için önemli bir büyüme pazarı 
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor