Murat Yumak, yeni projeler için görevinden ayrıldı

Murat Yumak’ın ayrılmasıyla, İstanbul turizmi değerli bir müdürü kaybederken, gerçekleştireceği yeni projelerle Türk turizmine yeni değerler kazandıracağı belirtildi.

İSTANBUL- Türk turizminin tarihi ve yıldız otellerinden Hotel Suadiye’nin 15 yıllık başarılı genel müdürü Murat Yumak, yeni ufuklara doğru yolculuk için görevinden ayrıldı. Görev aldığı süre içinde birçok başarılara imza atan Murat Yumak’ın ayrılmasıyla, İstanbul turizmi değerli bir müdürü kaybederken, gerçekleştireceği yeni projelerle Türk turizmine yeni değerler kazandıracağı belirtildi. 



BİRİKİMLERİMİ GENİŞ ALANDA DEĞERLENDİRECEĞİM

Murat Yumak, aileden turizmci olarak verdiği hizmetleri uluslararası alana taşımak için yeniliklerin peşinde olduğunu belirterek “Türkiye’nin otel yöneticileri dünyaya ‘Türk tipi’ otel yöneticiliğini öğrettiler. Bu çalışmada hepimizin olduğu kadar benimde payım olduğunu düşünüyorum ve otel yönetimindeki birikimlerimizi daha geniş alanda tanıtırken, Türk turizminin tanıtımına katkımız olacağını düşünüyorum” dedi.

HOTEL SUADİYE, AYRILSAK TA BENİM İÇİN DEĞERLİDİR
Murat Yumak, 15 yıl çalıştığı İstanbul’un tarihi Suadiye Oteli’nden ayrılışını duyururken “‘Hotel Suadiye’ Türk turizminin olduğu kadar benim içinde çok değerli bir ‘yuva’dır. Hotel Suadiye’nin Türk turizminin yıldızı olarak yaşaması ve gelişmesi için ayrılsak ta beraberliğimiz sürecektir. Ben her zaman kendimi Hotel Suadiye ailesinin bir ferdi olarak görüyorum” diyerek şu açıklamayı yaptı.

MURAT YUMAK’IN AÇIKLAMASI

Değerli dostlarım
Meslek yaşantımın çok büyük bir dönemini geçirdiğim, ‘beni ben yapan’ ve bir çok kazanımımı borçlu olduğum Hotel Suadiye ailesine,
Bu uzun yolculukta beni ve ekibimi her zaman destekleyen,
Başta Erkan Sadıkoğlu olmak üzere Sadıkoğlu Ailesi’ne,
Benimle birlikte yaklaşık 15 yıldır çalıştığım arkadaşlarıma,
Ve bu uzun yolda yanımda olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu’na,
Ayrıca, değerli camianın takdirleriyle görev aldığım turizmin çok değerli sivil toplum kuruluşları, Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB, Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TÜROYD, turizmin profesyonellerini bir çatı altında toplayan uluslararası kuruluş SKAL bünyesinde birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma ve sektörün diğer paydaşlarına sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunarım.

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi