Moskova fuarında yeni dengeler

17’inci kez düzenlenen Mitt Moskova Fuarı. 17-20 Mart tarihleri arasında Expocenter'da 150 ülkeden 3 bine yakın şirket katılımıyla başlıyor.

NIKITA SAVORAYOV- TÜRKİYE TURİZM

MOSKOVA- Rusya'nın başkenti Moskova'da 17"inci kez düzenlenen Mitt Moskova Fuarı. 17-20 Mart tarihleri arasında Expocenter'da 150 ülkeden 3 bine yakın şirket katılımıyla başlıyor. Fuara 80 binden fazla ziyaretçi gelmesi bekleniyor. 2009 yılında düzenlenen fuarı 85 bini aşkın ziyaretçi gezmişti.
Mitt Moskova Fuarı, son yıllarda 25 milyar dolar seviyesine ulaşan seyahat harcaması ile Rusya turizm pazarının 2010 yılındaki eğilimlerini yansıtılacak. Fuarda Rusya turizminin gelişimi, medikal turizm ve enformasyon teknolojileri gibi konular ele alınıp tartışılacak.

FUARDA İLK KEZ MEDİKAL TURİZMİ ELE ALINACAK
Fuarda bu yıl ik defa medikal turizm kongresi etkinliği de yapılacak. Birinci Moskova Medikal ve Sağlık Turizmi Kongresi"nde son yılların en karlı alanlarından olan sağlık turizmine yönelik pazar değerlendirmeleri yapılacak. Kongreye bu alanda hizmet veren şirketlerle operatörler, sağlık uzmanları, hastaneler ile bu alanda hizmet veren konaklama tesisleri de katılıyor. Katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı bakımından dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan Mitt Moskova Fuarı, Türkiye için de büyük önem taşıyor. Rusya ve BDT ülkeleri, Almanya pazarının ardından Türkiye'ye en çok turist gönderen ikinci ana pazar konumunda bulunuyor.

RUSYA TURİZMİNDE GELİŞME
Bu yılki fuarın ana konularından biri, "Rusya"da Turizmin Gelişimi" konulu panel olacak. Özellikle son yıllarda yükselen iç pazar ve yurtdışı potansiyel, küresel krizle birlikte ele alınıp değerlendirilecek. Mitt Moskova"nın diğer sektörel konusu da "Turizmde Enformasyon Teknolojileri" olacak.

FUARIN KONUK ÜLKESİ YUNANİSTAN
2008 yılında Türkiye'nin konuk olduğu MITT Moskova Fuarı'nda bu yıl konuk ülke olarak Yunanistan katılıyor. Küresel ekonomik kriz nedeniyle büyük sıkıntı içinde bulunan Yunanistan turizmi sorunlardan çıkışı Mitt Moskova Fuarı"nda arıyor. Her yıl ortalama 260 bin Rus vatandaşı Yunanistan'a tatil amaçlı olarak giderken Yunanistan bu sayıyı yukarıya çekmeye çalışacak.

ACENTELER VE KONAKLAMA TESİSLERİNİN TELAŞI
Rusya"da firmalar arası rekabette yeni dengeler oluşuyor. Intourist, Pegas Touristik, Natali Tours ve Coral Travel düzenli gelişme gösteriyor. Buna karşılık pazarın önemli şirketleri Tez Tour ve Capital Tour zorlanıyor. Bu arada Rusya pazarında büyümek beklentilerinin yüzde 10-12 olacağı ileri sürüldü. Havayolu taşımasındaki iyileşme ve artan fiyatların tur operatörlerini rahatlatacağı bildirildi.
Ancak ITB Berlin Fuarı"nda Türkiye"ye gösterilen ilgi üzerine Rusya"dan Türkiye"ye çalışan tur operatörleri telaşa kapıldılar. Almanların Türkiye"deki tesisleri kapatacağını düşünen operatörler yer kapatmaya çalışacaklar. Bu ise akıllı davranacak olan Türk acenteler ile konaklama tesislerinin işine gelecek. Verecekleri fiyatları belirli bir seviyede tutmayı başarırlarsa kazanan Türkiye olacaktır.

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu