MNG Kargo, Alman DHL'nin oldu!

Alman lojistik şirketi DHL Group, MNG Kargo'nun hisselerinin tamamını (yüzde 100'ünü) satın almak üzere anlaşma imzaladı.

İSTANBUL-  Alman lojistik şirketi DHL Group, MNG Kargo'nun hisselerinin tamamını (yüzde 100'ünü) satın almak üzere anlaşma imzaladı.DHL Group, Türkiye’nin önde gelen kargo şirketlerinden biri olan MNG Kargonun hisselerinin tamamını satın  almak üzere anlaşma imzaladı.

DHL Group CEO’su Tobias Meyer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “E-ticaret, lojistik sektörü ve özellikle de kargo hacimleri için en büyük büyüme faktörlerinden biri olmaya devam ediyor. MNG Kargo, bizim iş portföyümüzü tamamlayacak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise açıklamasında, da, “Türkiye, büyüyen ekonomisi, stratejik konumu, yetkin işgücü ve kurulu ulaşım altyapısı ile lojistik sektöründe bölgesel bir merkez durumundadır. Ülkemizdeki kargo hacmi, e-ticarette yakalanan çift haneli büyüme ile günden güne artmaktadır” dedi.

Dağlıoğlu, “DHL’nin satın alması, ülkemizin potansiyeline olan inancını ve artan yatırım iştahını göstermekte” değerlendirmesinde bulundu.

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor