Minyatür Medeniyet müzesi turistlerin ilgisini çekiyor

Yıllık ortalama 100 bin kişinin ziyaret ettiği Anadolu Medeniyetleri Minyatür Açık Hava Müzesini Antalya ve turistik ilçelerinde yaşayan  yerleşik yabancılar ilgi gösterip ziyaret ediyor

Abdurrahman Büyükkeskin
Kepez/Antalya -
Kepez Belediyesi'nin Dokuma Park ta kurduğu  Anadolu Medeniyetleri Minyatür Açık Hava Müzesini en fazla yerleşik yabancılar ziyaret ediyor. Yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği ve ücretsiz olan minyatür müzede tarihi yapılar sergileniyor.
150 Anadolu Medeniyeti varlığının yer aldığı müze'de şu eserler yer alıyor.  Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Süleymaniye Camii, Edirne Selimiye Camii, Konya Mevlana Müzesi, İzmir Meryem Ana, Dünyanın yedi harikası kabul edilen  İzmir  Artemis Tapınağı, Sivas Divriği Medresesi, Erzurum Çifte Minare Medresesi, Van Akdamar Kilisesi, Diyarbakır Malabadi Köprüsü, Trabzon Sümela Manastırı, Haydarpaşa Tren İstasyonu,  Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Çanakkale Şehitliği, Anıtkabir.

 
Yıllık ortalama 100 bin kişinin ziyaret ettiği müzeye Antalya ve turistik ilçelerinde yaşayan  yerleşik yabancılar ilgi gösterip ziyaret ediyor. Ziyarete Antalya'da yaşayan Rus, Alman, İngiliz, Hollandalı, Moldovalı, Ukraynalı gelinler çocukları ile birlikte gezerek  minyatür  Anadolu Medeniyeti Varlıkları hakkında görerek bilgi sahibi oluyor. Müzede en fazla ilgi ve hatıra fotoğrafı Ayasofya minyatüründe oluyor. 2024 yılında minyatür Anadolu Medeniyeti Varlıkları Müzesi'ni 5 bin 500 yerleşik yabancı ile farklı milletlerden Antalya'ya Türk erkeği ile evlenen gelinler çocukları ile gelerek ziyarette bulundu.
Antalya Konyaaltı'nda yaşayan Rus öğretmen Elena  Lapayev, çocukları Svetlana, Tatyana ve Vladimir ile birlikte minyatür Anadolu Medeniyeti Müzesi'ni gezmenin keyfini yaşadıklarını söyledi.   Rus anne Elena Lapayev,'' Çocuklarımla birlikte Dokuma Park'ta bulunan  Çocuk Oyuncak Müzesi'ni gezmiştik. Şimdide minyatür Anadolu Medeniyeti Varlıkları Müzesini gezmenin ve hatıra fotoğrafı çektirmek bize mutluluk verdi. Dünyanın ünlü Artemis Tapınağı, Sümela Manastırı,  Ayasofya ve Sultanahmet Camisini görmek ve hatıra fotoğrafı çektirmek çok güzel bir duygu.  Çocuklarımda hayran kaldı.'' dedi. 

Manşetler

Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi
FAA’dan bazı Boeing 737 MAX uçakları için çatlak kontrolü
Çeşme’nin derinliklerindeki mucizeleri keşfedin!