Minibüsler otobüse çevrilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki yolcu minibüslerinin belirlenen hatlarda kademeli olarak otobüse çevrileceğini söyledi

İSTANBUL -İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki yolcu minibüslerinin belirlenen hatlarda kademeli olarak otobüse çevrileceğini söyledi. Minibüs ve özel halk otobüslerinin daha fazla yolcu almak amacıyla birbirleriyle yarış içine girdiğini ve bunun da bazı sorunlara yol aştığını belirten Topbaş, yeni uygulamada havuz sistemine geçileceğini ifade etti. Topbaş, havuzda toplanan tüm paranın yolcu otobüsünün yaptığı kilometre ve hatta göre sistemde çalışan tüm otobüsler arasında paylaştırılacağını ve bunun da yolcu kapmak için yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracağını kaydetti.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından alınan 2 deniz otobüsü ve bir feribotun hizmete alım töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

Daha önce yapılan çalışmalarla minibüslerin E-5 güzergahından kaydırıldığını hatırlatan Topbaş, İstanbul'da hizmet veren minibüsleri kademeli olarak otobüse çevirmek konusunda bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Uygulamanın "özel halk otobüsü"nden farklı olacağını belirten Topbaş, otobüse çevrilen minibüslerin havuz sistemi ile çalışacağını aktardı. Yeni sistemde tüm otobüslerin elde ettiği gelirin aynı havuzda toplanacağını ve her gün bu paranın otobüsün yaptığı kilometre ve hat güzergahına göre tüm otobüsler arasında eşit olarak bölüneceğini vurgulayan Topbaş, "Böylelikle kimse müşteri kapma derdine girmeyecek. Biz müşterisiz kaldık demeyecek. Herkes havuzdan kendi payına düşen hakkını alacak. Böyle bir sistem düşünüyoruz." diye konuştu.

 

Uygulamayı planladıkları sistemin Seul ve Tokyo'da başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Topbaş, "Sistem ne zaman faaliyete geçecek?" şeklindeki soruya ise, " Pilot bölgeler belirleyerek bu uygulamayı kademeli olarak hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu sene için biraz zor gözüküyor. 2009 yılı içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz." cevabını verdi. Topbaş, mevcut halk otobüslerinin de istemesi halinde sisteme dahil olabileceğini kaydetti.

Manşetler

Savaş, Fransızların yaz tatili planlarını etkiledi
Yapay zekâ, 2046’ya kadar seyahati şekillendirecek
Kanarya Adaları'nda otellerin yatakları ayarlanabilir olacak
Alman havayolu, Lufthansa 100'ncü yılını kutladı,
Kanarya Adaları, video oyunu ile genç turistleri hedefledi
TUI: Almanların çoğu daha sağlıklı tatil yapmak istiyor
Ham bakanlık, hem basının hafızası: Orhan Birgit
Meksika Dünya Kupası için otel iptallerini konuşuyor
Kos’un 302 yıllık ikonik İbrahim Efendi Camii yenilendi
Antalya'da Turizm Haftası minyatür ve tezhip sergisiyle başladı