ANKARA- 1 Şubat’tan itibaren geçerli olan HGS uygulamasında büyük bir kaos yaşanıyor. Araç sahipleri bu mesajla neye uğradıklarını şaşırıyor: Kara listeye alındınız, kartınızı yükleyin
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 1 Şubat 2013'ten itibaren köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini aldı. Türkiye genelinde yaklaşık 8 milyon kişide bulunan KGS kartlarının HGS ile değiştirilmesi kaosu da beraberinde getirdi… Yeni sistemde yaşanan aksaklıklar araç sahiplerini çileden çıkardı.
Araç sahiplerini çileden çıkaran mesaj şöyle: Kara listeye alındınız, kartınızı yükleyin… Peki HGS’sini yükleyen araca bu mesaj neden geliyor.
İşte kaos tam da burada başlıyor. Araçlar gişelerden geçtikten sonra bu mesaj geliyor… Oysa ki kart yüklü… Bu durumdan mağdur olan araç sahiplerinin büyük bölümü HGS merkezini aradığında makul bir cevap hatta hiçbir cevap alamıyor.
Satışı yapan PTT merkezleri de bu duruma açıklık getiremiyor. Araç sahipleri kontrol için yükleme yapan bankayı aradığında ise kartın yüklü olduğu cevabını alıyor.
HGS sisteminin hızlı geçişi sağlaması, kaçak veya suça karışmış araçların takibi ve tespitinin yapılmasını kolaylaştırması beklenirken araç sahiplerini mağdur eden böyle bir durumla karşılaşılması akıllarda sisteme dair soru işaretleri yarattı.
haber8
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?