Milli Eğitim Bakalığına Selçuk gitti Prof. Dr. Mahmut Özer geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevden alındı, yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevden alındı, yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Resmi Gazete'de yer alan ifade şöyle:
Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer Türkiye Anayasasının 104'üncü ve 106'ıncı maddeleri gereği atanmıştır.

PROF. DR. MAHMUT ÖZER KİMDİR?
Profesör Doktor Mahmut Özer, eğitim camiasının yakından tanıdığı bir isim. Eski ÖSYM Başkanı olan Özer, 2018 yılından beri Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğretim üyelikleri yaptı.
Mahmut Özer, 4 Ekim 2017'de ÖSYM Başkanı olarak atandı. 2018'de de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu. Yaklaşık 3 yıldır Bakan Yardımcısı olan Özer, mesleki teknik eğitim, ortaöğretim, ölçme değerlendirme, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri konusunda çalışmalar yürütüyordu.

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL