İSTANBUL- Taksim'de bulunan Midtown Hotel, bütün dünyanın doğayı koruma altına almak için kullandığı 3R prensibini ( RECYCLE / geri dönüşüm, REUSE / tekrar kullanım, REDUCE / azaltım) benimseyen anlayışıyla enerji, su, kağıt tüketiminde net rakamlarla ifade edilen oranlarda tasarruf ederek Dünya Çevre Günü"nü hakettiği şekilde kutluyor.
TASARRUF ÖNLEMLERİ
Tüm enerji kaynaklarının tasarrufunu gerektiren çevre bilinci içinde hareket eden midtown hotel, ısı ve ses yalıtımı ile, ısıtma ve soğutmada % 30; hem odalarda hem de genel alanlarda, fotoselli, enerji tasarruflu aydınlatma ve elektronik paneller kullanımı ile %80 oranında gerçekleştirdiği elektrik tasarrufunu, kullandığı rüzgardan elde edilen yenilenebilir enerji ile artırarak sürdürmeyi hedeflemektedir. Ayrıca ısıtma ve sıcak su temini, % 107 enerji verimli, tam yoğuşmalı multi doğalgaz kazan sistemiyle yapılarak, %40 oranında su tasarrufu, şirket iç ve dış yazışmalarının sadece elektronik posta yolu ile yapılmasıyla %80 oranında kağıt tasarrufu sağlamıştır. Aynı zamanda, çevreci teknoloji ürünü musluklarla %60 oranında su tasarrufu elde edilmektedir.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ NEDİR?
1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde Doğal Çevrenin korunması amacı ile toplanan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansının tarihi olan 5 Haziran, o günden sonra Dünya Çevre Günü olarak kararlaştırıldı. Ülkemizde de bu amaçla 1978 yılında Türkiye Çevre Sorunları Vakfı, daha sonra Çevre Müsteşarlığı kuruldu ve 5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre Koruma Haftası olarak kabul etti.
Dünya Çevre Günü"nün ana teması olan "çölleşme" ülkemizi de yakından ilgilendiren, çevre için önemli bir tehdit. Çölleşme aynı zamanda küresel bir sorun ve ekonomik kaynaklar üzerinde önemli bir yük oluşturuyor. Dünya çölleşme haritasında Anadolu, çölleşme tehlikesi çok yüksek sınıfında yer alıyor.
Manşetler
Schengen vizesinde karaborsa dönemi
Tamince'den 'Epstein' iddialarına yanıt: Arkadaşım rica etti
Sani Şener, Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
obilet’e ‘Bilirkişi Heyeti’ şoku!
Türkiye'de pilot sayısı 17 bin 910'a ulaştı
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar