Metro, Avrupalı fonla görüşüyor

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Avrupalı bir fonla yaptıkları görüşmelerin Mart ayında sonuçlanabileceğini söyledi.

İSTANBUL- Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk hisse satışı için Avrupalı bir fonla görüştüklerini ve görüşmelerin Mart ayı içerisinde sonuçlanabileceğini söyledi. Bloomberg News'ten Taylan Bilgiç'in haberine göre Öztürk Avrupalı fonun ismini vermedi.

Ancak şirket 100 milyon liradan 150 milyon tahsisli sermaye artırımı yapabileceğini; 50 milyon adet hisseyi, hisse başı 5 liradan satabileceğini söyledi.

Metro Turizm olarak halka arz planlarının da bulunduğunu söyleyen Öztürk, miktara henüz karar verilmediğini belirtti.

Metro Holding'den geçen ay KAP'a açıklamada Metro Turizm'in 2014 yılında rafa kaldırılan halka arz sürecinin yeniden başladığı duyurulmuştu.

Daha sonra Bloomberg'e konuşan Öztürk, Metro Turizm hisselerinin yaklaşık üçte ikisinin halka açılabileceğini söylemişti.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?