Mesir şenlğinde yemek yarışması

21-23 Mart 2008 tarihlerinde düzenlenecek olan 468. Manisa Mesir Festivali kapsamında amatörler arası yemek yarışması yapılacak.

MANİSA -Bu yıl, 21-23 Mart 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan 468. Manisa Mesir Festivali kapsamında amatörler arası yemek yarışması yapılacak. Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası tarafından yapılacak yarışma için bir basın toplantısı düzenlendi. Vali Yardımcısı Kadri Canan, bu yarışmaların son 10 yıldır aralıksız yapıldığını belirterek, duyurmaktaki amaçlarının kadın erkek bütün Manisalıların katılımını sağlamak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Yardımcısı Recep Kafes, Oda Başkanı Mehmet Akgül, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ın da katıldığı toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Canan, "Mesir festivalini sadece üç dört kurumun aralarında düzenlediği değil, bütün kurumların ve Manisalıların katıldığı çok büyük bir şenlik haline getirmek istiyoruz. Bu sebeple çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yarışmanın amacı da unutulan veya kaybolmaya yüz tutan yemek kültürümüzü canlandırarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Mesir şenlikleriyle birlikte kaybolan değerlerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz." dedi. Oda Başkanı Akgül ise yarışma şartlarını ve ödülleri açıkladı. Akgül, "18 yaşını doldurmuş kadın erkek bütün Manisalılar katılabilir. Yarışma zeytinyağlılar, etli yemekler, hamur işleri, tatlılar, mahalli etli ve zeytinyağlılar, hamur işleri ve tatlılar kategorilerinde yapılacak. İlk üçe girenler ödül kazanacak. Ayrıca katılan herkese hediyeler verilecek." açıklamasında bulundu.

Yemek yarışmasına katılmak isteyenler, Manisa Lokantacılar, Kebabçılar, Talıcılar ve Yoğurtçular Odası'na başvurarak 19 Mart Perşembe gününe kadar form dolduracak. Gerekli bilgiler odadan temin edilecek. Odanın adresi Utku Mahallesi, Dumlupınar Caddesi, No: 24/1, telefon numarası ise 238 82 68.

 

Manşetler

Berlin'de çöp toplayan turistlere ödül verilecek
Etihad, kedi ve köpekle seyahat getiriyor
Schengen'i al, başka ülkede gez'e ret ihtimali arttı
Titanic'ten sağ kurtulan yolcunun can yeleği 114 yıl sonra satışta
Antalya yağlı pehlivan güreşlerinin yaşatıldığı şehir
San Remo'nun direktörü, İtalya'nın yeni Turizm Bakanı oldu.
Antalya'da Konyaaltı sahili temizlendi
Avrupalı bir kruvaziyer şirketi Dominik'te homeport kuruyor
Manavgat'ın Coğrafi İşaretli Altın Susamı Zirvede tanıtıldı
Antalya'da 23 Nisan coşkusu Satranç Turnuvasıyla başladı