Merve Dizdar: Yurt dışında yolda yürüyemiyorlar

Merve Dizdar, önceki gün İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı'nda 'Sinema ve Dizi Sektörü'nün Turizmdeki Rolü' konulu oturuma katıldı.

İSTANBUL- 76. Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görülen Merve Dizdar, Türk dizilerinin yurt dışında birçok ülkede yayınlandığını vurgulayarak, meslektaşlarına övgüler yağdırdı.

Merve Dizdar, önceki gün İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı'nda 'Sinema ve Dizi Sektörü'nün Turizmdeki Rolü' konulu oturuma katıldı.

"AMACIM DÜNYAYI GEZMEK"

Konuşma öncesi muhabirlerin sorularını yanıtlayan oyuncu, "Fuar gezmeyi çok seviyorum. Turizm fuarı olması da çok mutlu etti beni çünkü gezmeyi çok seviyorum. Dünyayı gezme gibi bir amacım var. Fırsatım oldukça dünyanın farklı yerlerine gitmeye çalışıyorum. Gezmeye değer çok yer olduğunu düşünüyorum" dedi.

"ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORLAR"

Türk dizilerinin son yıllarda yurt dışında çok iyi çıkış yaptığını ve çoğu ülkede yayınlandığının altını çizen Dizdar, "Arkadaşlarımın yurt dışında izlenmesi beni çok mutlu ediyor. Çok değerli sanatçılarımız var. Yurt dışında yolda yürüyemiyorlar ve çok büyük ilgi görüyorlar. Ben daha çok sinema sektörü ile ön plana çıktım. Dünyaya açılmamız çok önemli" ifadelerini kullandı.

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor